1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581690 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2269449

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Här levde åtminstone jag i övertygelsen att Antes återkomst på ett eller annat sätt vilade på hans historik i Färjestad, där man verkligen kan skriva under på vad det betyder att sätta ett grundspel/försvarsspel. Här famlar Timrå IK i totalt mörker. Nattsvart är ett mer passande ord! Så där hade man uppenbarligen totalt fel i det lugn som åtminstone jag kände inför säsongen att vi kanske inte hade SHL's bästa backar individuellt sett, men lagspelet skulle vara tungan på vågen för våran del. Här står man obegripligt nog fortfarande med byxorna nere med halva säsongen spelad och ingen verkar ha en jävla aning om lösningen är att backa sig ur hörnet man befunnit sig i sedan september månad. Pinsamt är förstås ordet här.

Det känns bara pinsamt när man på ett amatörmässigt sätt gått i samma fälla som man gjorde säsongen 18/19. På alla sätt som finns lever man kvar i de krav som ställdes när Timrå IK på ett övertygade sätt klarade av att göra resan för 20-talet år sedan. Taktik, spelsätt och taktik har inte anpassats för hur SHL ser ut under 20-talet. Ej heller spelartruppen där Nubben bär det största ansvaret är anpassad till de kvalitetskrav som ställs i SHL idag. Att chansa på att spelare som varit på marginalen redan i spel i HA ska ta de nödvändiga kliven att klara av nivån i SHL är ju inte lite naivt. Att vi behöver "sätta spelet" har nog mest varit tomma ord. Eller så har det fungerat som den där ursäkten för att inte bli totalt idiotförklarad.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Vi har alldeles för få spelare som är beslutsamma i egen zon. Inget ont on LaLeggia eller Zajac, men kolla hur de spelar så förstår man ju att det inte håller. Bohm är rätt kass överlag tycker jag. Vi har Svensson som är resolut och när han har en bra dag Erixon, annars är det ett jävla hål bakåt. Hjälper ju inte heller att vi har vissa forwards som inte lyfter ett finger när det ska grisas i egen zon utan står och väntar på smörpassningar istället. Men angående tränarfrågan håller jag med andra här inne. Hade gått göra mycket bättre av det material vi har.
Kommentera