1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580936 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2269446

Sv: Apropå nånting...
Ansvar: Sportchef, tränare och spelare ansvarar för prestationen.
Förklaring: En del av förklaringen till ett resultat är exempelvis motståndarlagens förmåga (som bygger på deras förutsättningar).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Kongo: Om ni vill se vad bra ledarskap innebär, så kan ni kolla på Modos resa. Att säga att spelarna är ansvariga för sin prestation, är en sanning med modifikation, och en smula blåögt.
De säsonger Modo nått bra resultat sedan de ramlade ner i allsvenskan så har de haft erkänt, eller senare erkänt duktiga ledare(Björn H och Mattias K).

En stark och bra ledare, som törs ställa krav mm mm, kan göra stoor skillnad på en grupp, ett lag, på en arbetsplats mm.

Jag har aldrig tyckt att Freddan passat in där. Utan han har levt mycket på bra individuella ledare som Dahlén.

Jag tycker inte heller om att man sparkar spelare och ledare till höger och vänster. Men jag är rätt säker på att vi behöver en hel del nytt, modernt, ledarskap i detta Timrå om vi ska ta steget in i eliten och vara långsiktiga.

Rögle är väl ett annat tydligt exempel på vad ledarskap innebär. Bröderna Abbot har tagit Rögle från en medioker klubb till Europatoppen på bara ngr år.

Oskarshamns framgångar beror också enligt mig på, nytt, modernt ledarskap med en tydlighet.

Såklart är det en spelares ansvar att leverera, problemet uppkommer ju när ingen ledare agerar, när ansvaret inte tas.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Kongo: Du vet, det h a r hänt genom idrottshistorien att personer som representerar en förening konstaterats otillräckliga uppgiften och entledigats. Och att dessa beslut varit korrekta. Men du tänker att nåt sådant skulle vara fullständigt otänkbart i Timrå IK? Att ingen av föreningen anställd person någonsin skulle behöva se sig om efter nåt annat uppdrag? Oavsett sportsliga resultat?
Kommentera