1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581013 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2272103

Sv: Timrå IK - Malmö Redhawks 2021-12-30
Knass: Av någon anledning är det många som fäst sig vid Rajaniemi, vilket är lite överraskande. Kanske beror det på en gängse uppfattning att han inte fick någon som helst hjälp i höstas och att han har en mer spektakulär spelstil än den effektiva gråsuggan JJ.

Egentligen finns det ingen som helst konkurrens. I händelse av att vi håller detta levande ända in till omgång 52 så skulle jag bli väldigt överraskad om Rajaniemi får starta en enda match till, vi har nämligen inte råd att chansa. Vi borde snarare försöka hitta en lösning redan nu som kanske kan fungera även nästa säsong. Går det? Vad finns ledigt? Brattström?

Faktum är att när det kommer till det absolut mest kritiska – räddningar i skottsektorn – så är JJ ligans fjärde bästa målvakt den här säsongen. Alla lag vill ta sina avslut därifrån och det är således det svåraste att åstadkomma, ännu svårare är sektorn att freda för ett begränsat lag som vårat. Vi hade stora problem med att stänga skottsektorn i höstas och var sopsämst när det kom till just det. Över de senaste 15 matcherna är vi ett mittenlag i ligan när det kommer till antalet avslut vi släpper till därifrån. JJ är ligans bästa målvakt under samma period.

Ja, även jag är överraskad.

Så som jag uppfattar det så jobbar vi efter en princip nu att låta målvakten se varje skott, vilket för oss lekmän alltid ser ut som ”slappt försvarsspel”. JJ vill ha det så (åtminstone är det vad jag utläst av det han sagt i intervjuer), bara han får fri sikt så är det upp till honom att ta puckarna, vilket han gör nästan 90% av gångerna.

Tidigt i höstas var det smått bragdartat om vi ens höll ner avsluten i sektorn till under 20 under en hel match. På fem perioder mot ett likblekt LIF och ett inte allt för imponerande MIF har nu Rajaniemi fått TOTALT 16 avslut emot sig, och släppt in fem av dessa. Det är en femtedel av alla avslut i sektorn JJ släppt in på hela säsongen.

Slutsatsen är: nej, Tarvainen, detta blev inte så bra som du trodde i somras. JJ spelade i det här laget ifjol och är väl inkörd i vårt spelsätt, han har förmodligen själv varit med och format försvarsspelet. Som bottenlag är det tillräckligt svårt att hitta ett (1) hållbart sätt att släppa igenom skott på, men att rita upp ytterligare ett för en målvakt som ibland inte ens står rättplacerad i grundposition? När det dessutom blir allt mer tydligt att det inte finns en chans i helvetet att vi förlänger Rajans kontrakt i sommar?

Jag kan inte förmå mig själv att landa i en annan slutsats än att han inte håller, åtminstone inte i TIK 2021/2022. Tarvis är ingen dåre, det han sett i Rajaniemi kan säkerligen stämma, men detta är nog fel plats. Det hade varit kul att se honom i en vinnande miljö i HA dock, typ Modo. Där marginalerna finns på ett annat sätt.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Malmö Redhawks 2021-12-30
Knylan: Johansson är en ok shl målvakt i sina bästa stunder. Men klarar han verkligen av att stå på huvudet i en serie bäst av 7 för att stanna kvar i shl? Tillåt mig att tvivla. Han får gärna överbevisa mig. Det skulle kännas bäst att få in en ännu bättre målvakt typ Brattström eller i den klassen minst. Tvivlar dock på att Nubben tar in en ny målvakt.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Malmö Redhawks 2021-12-30
Knylan: Hör vad du säger men tycker att kollar man förmycket statistik så blir man lite blind ibland. De matcher rajja fick stå i början hade timrå ligans sämsta försvarsspel. Vi radade upp förluster och dessa tycker jag inte kan läggas på hans målvaktsspel. Han blir sedan bänkad, timrå får ordning på försvarsspelet och JJ får det lättare o vara målis. Visst de kan ha o göra med varandra vad vet jah är ingen expert eller särskilt kunnig.

Tycker Rajjas match mot Leksand var fenomenal och jag tycker mig se en helt annan vilja hos han än hos JJ.

JJ ser jag som arrogant, som kan vara hur glad som helst när dom åker på torsk sålänge han inte står. Tycker också han släpper in förmycket där Timrå försvarsspel har varit bra och det kommit "enkla puckar" vilket har förändrat matchbilden och timrå har förlorat poäng.

Jag hoppas Rajja får stå några matcher till, bygga upp självförtroende och visa alla vilken potential grabben har.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Malmö Redhawks 2021-12-30
Knylan: hade inte kunnat förklarat det bättre! Tarvainen tog in en bättre målvakt efter Raja drog dessutom . Nä det som hade varit bäst för Rajas utveckling är ju att vinna mer matcher och få ett momentum likt Johansson hade förra säsongen. Det är nog det som är skillnaden på dom idag. Johansson är egentligen en stabil mittenmålvakt som just nu spelar med ett oerhört ostabilt försvar.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Malmö Redhawks 2021-12-30
Knylan: Vete fan om man är "fast" vid Rajjan, men jag tycker det är bra att Freddan åtminstone är beredd att vädra båda målvakterna. Håller med om att JJ har varit stabilare sett över flera matcher.

Hoppas verkligen att man vågar prova annat i PP också. Åberg har varit riktigt bra än så länge men han har inte samma krut i bössan från vänsterkanten som Rattie har - där bör man nog helt enkelt gå tillbaka, köra Åberg i andra PP-linja och ha två starka formationer.
Låst ämne