1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580618 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2274161

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Halmstrån? Kring vad? Jag har ingen aning om vad den här diskussionen ens bottnar i mer än att det framstår lite väl mycket som att vilda spekulationer hamras in som mer eller mindre etablerad sanning av den främsta anledningen att det passar ens eget narrativ. För mig är det fullständigt irrelevant vem/vilka som styr den här föreningen så länge det sköts med någon form av omsorg, framåtrörelse och självrannsakan.

I och med att min insyn är i stort sett obefintlig nödgas jag därför förhålla mig krasst till vad som faktiskt pågår på ”ytan”, det vill säga det sportsliga resultatet och allt som finns insprängt i det. Varför vissa beslut fattas har jag ingen aning om, men mot bakgrund av att vi faktiskt har erfarna figurer i den här föreningen så ligger det närmare för mig att utgå ifrån att det finns en välgrundad tanke kring hur man arrangerat det hela.

Hur man löste hela tränarsidan i somras var rakt av överraskande, inte minst utifrån att vi inte arbetat på det här sättet tidigare. Det är inte så många andra klubbar som gjort något liknande heller, just nu kan jag bara komma ihåg SAIK i SHL som också ägnat sig åt ”delat ledarskap”. Ingen aning om vad det rent praktiskt innebär, men det är väl som alltid anpassat till respektive kontext oavsett klubb. Det kan vara så att vi ”tänker nytt”, eller så landade man bara i detta och att hierarkin i sig är ointressant. Hur som helst tog det lång tid i somras innan ledarsidan offentliggjordes.

Det där med att det ”coachas på svenska” förstår jag ingenting av? Förutsätts det att Freddan är så pass inkompetent att han inte märkt att vi har utländska spelare i laget, eller vad är grejen?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Jag vet inte vad som förutsätts ang. Freddans kompetens annat än att han själv uttalat sig i media inför säsongen att han skulle ta allt på svenska.
Likaså har Nubben sagt att tränarna turas om med ledarskapet.

Jag skulle önska att allt fungerade som du beskriver och det är ju toppen om det gör det. Att just vår lilla förening besitter den enorma erfarenheten och kunskapen att träffsäkerheten på ledarsidan inom organisationen är 100%.

Vår första del av säsongen har med stor sannolikhet spolierat vår grundsäsong. Detta fick fortgå utan att det agerades. Därefter har PÅ värvats och en uppryckning överlag skett.

Det är fortfarande dock såna enorma skillnader på hur det här laget uppträder från match till match att jag tycker det finns fog för att ifrågasätta ledarskapet. Då tycker jag att det här är ett lämpligt forum för det. Men visst, vi kan hålla oss till kramar och hjärtan ist.

Avslutningsvis så var det tikens inlägg där hen återgav skvaller från nån källa hen hade som satte igång mig. Det har även jag kommenterat som både onödigt och illaluktande
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Wilegård och Taavola i Boden IK 93-94 är väl ett annat känt exempel med delat ledarskap.
Det kastades stolar och käkades puck i tränarrummet...
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Åberg eventuellt aktuell till OS truppen. Snälla ställ in spektaklet!!
Kommentera