1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

583012 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2285365

Sv: Apropå nånting...
thorwald: Fun fact är att det ”sagts” att Challe (när han var sportchef i DIF efter att de åkt ur) blev tipsad om Persson, sen vet jag inte om det var att DIF redan hade forwards så det räckte, eller om Challe fick kicken innan något hann bli klart. Då tipsade Challe om Persson till Nubben istället. Ungefär något sånt.

Ingen garanterad succé på förhand, även om Persson spottat in rejält med mål i Nybro den säsongen. Värvades som en sniper, men var mer framgångsrik här som någon form av grinder. Att det inte gick bra för honom här håller jag inte med om, kedjan med Galló - Olofsson - JP vände ju i stort sett serien mot KHK helt på egen hand. Vi hade tveklöst förlängt med Persson efter degraderingen om det inte vore för att han var så oerhört skadebenägen. Sen kom han då till Mora och fick en väldigt offensiv topproll och har hållit sig relativt skadefri.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Säger inte att han var dålig i Timrå, tvärtom han var han ju en av våra bästa spelare i hockeyallsvenskan. Men menar att han inte riktigt fått till det i SHL. Mot KHK i kvalet var han bra, men de var klart sämsta laget i SHL den säsongen. Säsongen efteråt skadade han sig iofs, men han spelade ju ändå ett gäng matcher. Säsongen i Färjestad har jag inte så stor koll exakt hur han presterade, bara att han inte fick nytt förtroende efter den sejouren.

JP kan säkert funka i SHL med rätt omgivning att hitta målet har han ju uppenbarligen bra känsla för.
Kommentera