1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2290402

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Har följt dig, Birger etc i decennier. Har vi någonsin varit så kategoriskt arga? Jag är den förste att kritisera det usla spelet på sistone - men är vi säkra på att slänga ut ALLA som någonsin brytt sig om Timrå är bästa vägen? Det blir lite ”dra åt helvete allihopa” som är det viktigaste. Vad kommer sedan? Linkan? Fågelholken? Monten?

Det känns bara just nu som att alla är mer intresserade av vem som ska slaktas än vad som sedan följer. Eller som Carl Bildt sa: ”Ett nej till EU är ett ja till nått annat”.

Igen: Kanske inte avgå, slakta och dra åt helvete alla - är det optimala. Eller?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
lincoln: nä, så här sur är det länge sen man var.
Men jag blir direkt provocerad av saker jag ser på isen, konsekvenserna (eller snarare icke-konsekvenserna), lagledningen, och klubbens totala hantering av en situation som är närmast en karbonkopia på 2018/19.

Jag kan liksom inte känna förtroende eller pepp när jag ser att man hanterar Åbergs avstängning genom att spela Rattie som högerforward och sätta in sirapssege centern Lundin som vänsterforward. Vad i helvete, liksom?
Eller när man envisas med att tokspela Alvarez vars glidiga jävla lallpetande provocerar sönder mig.
Eller när man inleder säsongen med att spela Lalle-Zajje tillsammans, eftersom man ville ha "ett offensivt backpar och dom andra mer defensiva".

En stor del faller tebaks på Nubben, som ju högst medvetet gick ut och spände bågen. Nu hade man "lärt sig läxan sen sist", skulle vara "svåra att göra mål på", "gå till playin" och hade "seriens bästa trettondeforward". Laget var färdigbyggt tidigt, trots att det någon månad tidigare skulle väntas och ha is i magen rörande dom sista spelarna. Men truppen var dynamisk, i ständig utvärdering för förändring. "Det är inte det här laget som kommer att avsluta säsongen".

Sen, när det fullständigt havererar bakåt och man släpper in ä n n u mer mål bakåt än sist det begav sig, torskar 12 raka och cementeras i botten, missat grovt i värvningarna och har e n enda center av SHL-snitt (som man därför spelar skiten ur), så...gör man inte ett skit.
Eller, förlåt: man släpper Olofsson till Löven, och man plockar in Åberg.

I övrigt? Tja, man har roterat i kedjorna. I princip varje match. Rotera, rotera, rotera. Kanske börjar Alvarez producera om han får spela med Lundin och Lööke? Nähä, bredvid Erik Andersson och Rattie då? Har vi prövat med Blomqvist och Lodin? Kanske han kan växa om vi ger honom mer förtroende och alltid spelar honom när vi toppar laget? Kolla, han jobbade faktiskt hem på nästan fullfart i ett byte i andraperioden. Visst förtjänar han en plats när vi plockar målvakten sen?
Osv.

Laget har oerhörda problem i det defensiva spelet. Antingen har Nubben misslyckats totalt i lagbygget, eller så är Freddanz usla på att "sätta försvarsspelet". Notera: detta är inte isolerat till den här säsongen. Jag skulle vilja påstå att detta präglar Freddanz hela tid i klubben, med undantag för hans första säsong. Då hade vi ett märkligt men väl fungerande försvarsspel, med en närmast BP-agerande box som höll motståndarna efter sargerna, och sen en extremt tät Haukeland som sista utpost.

Freddanz är i n t e tränarduon som sätter ett enkelt, efter spelarmaterialet utformat spelsystem som alla känner sig bekväma i. Det är uppenbart.
I år har vi inte Dahlén, och det blir smärtsamt övertydligt vad han betyder för laget. Inte enbart som poängspelare, men som härförare och pådrivare.
Någon sådan spelare har vi inte i årets lag. Vi har "Dahléns kapten", Boyce, men han får mest sitta och tugga knopp. Detta trots att han har obestridliga spetskvaliteter i BP, samtidigt som han ger precis varenda liten procent tillgänglig i vartenda byte han får.
Jag gissar, men jag skulle tro att ett par byten av exempelvis Boyce-Walli-Madsen, där dom går in och kör som illrar och lämnar över teket i offensiv zon, har en betydligt större moralisk boost-faktor än att se Alvarez enhandspeta eller Åberg ta två Hallinvarv innan han drar en fösare i magplattan.

Nej, jag är ilsk och uppgiven. Och helt onyanserad i dom känslorna. Ungefär som man är när man är panikslagen.
Det är i dom lägena det här med ledarskap brukar vara så värdefullt. Någon som visar sig, adresserar problemet och situationen, och sedan informerar om vägen framåt.
Hint hint.

Är jävligt nyfiken på vad som händer innan deadline. Vore faktiskt helt obetalbart på sitt sätt om vi får en "nja, vi hade en massa krokar ute men tyvärr var det för många där och högg och hela den biten så det drog iväg bortanför rimlighetens gräns. Vi ville ju inte ta in någon spelare för sakens skull, utan vi ville ju ha någon som verkligen kunde bidra och som själv ville hit och hela den biten..."

Men gissningsvis kommer det in någonting. Center? Målis? Back? Forward? Materialare? Assistent till Molinder?
Spänningen är olidlig.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
lincoln: Det kanske vi inte varit men det provocerar oerhört att man 2 år efter man kastat bort en gratisbiljett till SHL är på väg att göra om exakt samma sak.

Att gå ut och sprida floskler runt sig om hur mkt man lärt sig sedan sist och hur mkt mer redo man är nu för att sedan använda precis samma recept, samma strategier, men av nån anledning förvänta sig ett helt annat resultat.

Tidigt gå ut och frankt konstatera att man inte fattat att SHL var så HÄR bra men inte göra i stort sett något åt det annat än att blunda och peka på laguttagningarna inför matcher. Att inte ens ha tränarfrågan på agendan trots att det är uppenbart att de inte når ut till spelarna.

Men droppen är nog den TOTALA avsaknaden av självkritik. Så ömfotad att man går ut och kallar missnöje bland supportar där önskemål om tränare och SC:s avgång är det grövsta som yttras för "hot och trakasserier". Det fick iaf mig att helt tappa sugen för den här föreningen f.n.
Kommentera