1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582205 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2290420

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Läste ST: artikel om detta. Noterade en rad från skribenten:
”Och glöm inte att sport "bara" är sport, hur passionerad man än är.”

Timrå IK är ett stort företag idag. Man betalar ut löner till människor, underleverantörer mm mm.
Att kalla sport för bara sport, är att bevisa att man inte har koll och inte vet vad elitidrott idag innebär. Det är ingen lek, om man nu trodde det. Det är att förminska och förlöjliga elitidrotten.
Men det kanske är en del i problemet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: nu var det en krönikör och inte nån från Timrå IK som sa ”sport är bara sport” (?) men med det uttalandet pissar man ju lite på kunderna, dvs. de som köper tjänsterna, dvs. supportrarna.

Tänk om man ringer sin bredbandsleverantör och klagar när nätet är nere och man får svaret ”äh, internet är ju bara på skoj, ta det lugnt”.

Kanske inte världens bästa jämförelse men jag tror att en klubb på den här nivån behöver förstå att det inte är helt kravlöst eller utsiktslöst som folk swishar tusenlapp efter tusenlapp till klubben. Att komma med uttalanden som ”pengarna går inte till nåt specifikt men kommer att fylla luckor i verksamheten” lockar inte så många. Nu kanske det inte var exakt så man sa vid förra kampanjen men man kan ju fundera på varför den floppade.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: Precis. Många inom föreningen får feta löner som vi supportrar och sponsorer betalar. Att då förminska det hela med att det "bara är sport" är minst sagt uppseendeväckande. Det är alltså professionella människor vi har att göra med inte några som "sysslar med detta lite på skoj". De är ett ansikte för hela regionen och med inflytande förtjänar de att bli granskade under lupp. Ingen supporter vill nog något illa med sin kritik. Men ju mer det inte sköts som det ska inom föreningen desto mer kritiska röster höjs, inget konstigt alls.
Kommentera