1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582004 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2307307

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2022-03-08
Perreman: Ja tänk att vi vek ner oss mot slutet av serien, dubbeltorsk mot bottenkonkurrenten. Hoppas Nubben kollar på Djurgården och ser värdet av förändringar på ett haveri.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2022-03-08
Rallarn: Ja, nervikning var ordet. Tycker egentligen att Timrå allmänt i spelet gör en av sina bättre matcher under Ödesveckan igår, men man faller ihop mentalt när Hartmann gör sina två missar. Efter 3-0 gav man upp fullständigt.

Nu blir det givetvis kval (om inte något mirakel sker), och där är vi lika givetvis favoriter att åka ur. Kommer att krävas något rejält inom truppen för att återfinna glöden och tron på det man håller på med för att det ska bli SHL-spel nästa säsong.

Orkar inte gnälla på Freddanz mer, det är business as usual på gott och ont. Coachning finns inte, ej heller dom sluga taktiska dragen.

Sen saknar vi tydliga ledare i laget som kan dra med sig dom andra. Didde saknas enormt här, och kan inte se att någon annan klivit fram och tagit hans roll. Gör inte någon det snart kommer det här gå käpprätt åt helvete.
Det är väl just i avsaknad av det som man kan önska en rotation på tränarsidan (vilket inte kommer att hända). Någon som kan ruska om truppen lite och ingjuta någon form av kollektivt mod.

Sen blir jag inte klok på en spelare som Åberg. Han har ju grymma spetskvaliteter när det gäller att hålla puck och snirkla, men det händer ändå oerhört lite kring honom. Och han har fan problem med kroppsspråket, hur luddig och fånig en sådan kommentar än är. Han är verkligen en hired gun, och jag känner inte att han representerar mitt sargade timråhjärta där ute på isen.
Vilket betydligt mer begränsade spelare som Boyce, Wall-E, Lööke, Madsen ändå gör.

Andra PP-enheten är katastrof. Kom dom ens in i offensiv zon igår?
Här skulle jag vilja se ett betydligt enklare, no-brainer-spel. Pagge på backen, in med folk på kassen, bomba på. Lättläst och ensidigt, visst, men dom klarar ju inte av att spela runt och behålla pucken.
Och som tidigare nämnts: Alvarez har faktiskt saknats i PP, i rollen framför kassen. Hoppas att Liljewall snart är tebaks på riktigt, han är ju det bästa alternativet där.

Vad gäller kvalet, så...blir man livrädd av tanken på Djurgården. Nu ser dom visserligen ut att kunna klara det (där kan vi snacka om förändringar som gett effekt), men gör dom det inte har vi ett mardrömsmotstånd. Dom fick oss att bli små i båda dom här matcherna. Det mentala överläget är enormt.
Malmö skulle kännas betydligt bättre, trots att dom i grunden är ett bättre hockeylag. Eller i a f har ett på pappret bättre material.
Å andra sidan: sist det begav sig jublade vi över att det blev Oskarshamn i stället för AIK, så...

Fy fan. Känns sorgset och uppgivet idag. Blev mindre förbannad än bara ledsen igår. Laget vek ner sig, men inte på grund av att man inte ville. Man hade bara inte förmågan att på riktigt ta kampen. Det var krampaktiga grepp om klubborna, duttande, tveksamheter och en grupp grubblande individer där ute. Och Djurgården kunde profitera på det så jävla enkelt. Fruktansvärt jobbigt att bevittna.

Är det någon som ser någon form av ljus i den här tunneln (och som inte är strålkastarna från tåget som tar oss ner till HA igen), fire away. Jag har ingen tro alls på det här. Vad talar för oss? Finns det något som tyder på att den här gruppen och det här ledarskapet har förmågan att få Timrå att prestera som bäst när det gäller som mest?
Låst ämne

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2022-03-08
Rallarn: Apropå matchen igår, "man saknar inte kon förrän båset är tomt". Vi hade behövt Liljewall eller Alvarez framför kassen i alla PP. Det var tomt på Timråspelare där igår.
Låst ämne

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2022-03-08
Rallarn: Den här gruppen är så fruktansvärt genomsyrad av dåligt ledarskap så jag har så svårt att tro att vi kan klara det.
Kollar på Åberg, den hyllade snipern, Var är han i matcherna?
Tycker redan att ryssen tappat stinget i matcherna och glider omkring och tittar defensivt.
Plus alla andra som alibiglider i matcherna.

Och var är desperationen? Jag såg knappt en tackling i gårdagens match.

Jag har full respekt för att läget är prekärt och att nervositeten kan spela in. Men Djurgården har samma förutsätningar, likväl som Malmö, Linköping och Brynäs. Men det är tyvärr vi som viker ner oss.

Det är inte kört ännu. Men eftersom jag väljer att se saker i svart först, så förbereder jag mig mentalt på det värsta just nu.
Låst ämne