1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581998 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2307308

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2022-03-08
Rallarn: Den här gruppen är så fruktansvärt genomsyrad av dåligt ledarskap så jag har så svårt att tro att vi kan klara det.
Kollar på Åberg, den hyllade snipern, Var är han i matcherna?
Tycker redan att ryssen tappat stinget i matcherna och glider omkring och tittar defensivt.
Plus alla andra som alibiglider i matcherna.

Och var är desperationen? Jag såg knappt en tackling i gårdagens match.

Jag har full respekt för att läget är prekärt och att nervositeten kan spela in. Men Djurgården har samma förutsätningar, likväl som Malmö, Linköping och Brynäs. Men det är tyvärr vi som viker ner oss.

Det är inte kört ännu. Men eftersom jag väljer att se saker i svart först, så förbereder jag mig mentalt på det värsta just nu.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2022-03-08
Nu kan vi väl alla zooma ut lite, ja det var en tung förlust igår inget snack om saken.
MEN lite rimlighet i kritiken vore på sin plats. Så uselt var det inte igår, spelmässigt har vi ju till o med varit bättre i båda matcherna mot Djurgården. Pucken har inte studsat med oss dessa matcher så som den gjorde mot Brynäs i 6-2 segern. Vi hade dubbla ramträffar och stolpskott igår. Skillnad om laget inte krigat eller spelat uselt, nä få det till att laget har vikit ned sig köper jag inte. Dom enda som viker ned sig just nu är halva HS som ger upp nu. Det är ju nu vi ska mobilisera och se det som att kvalet redan har börjat, det är ju nu vi har chansen. 3 poäng bakom DIF med en match färre spelad, 4 poäng bakom MIF.

Vi har även ett mycket fördelaktigare spelschema kvar:

Örebro (H)
Oskarshamn (H)
Luleå (H)
Färjestad (H)
Färjestad (B)
Rögle (H)

VI har alltså 5 hemma kvar, vinner vi 4 av dom ska det räcka för att slippa kvala.

Malmö har kvar:

LHC (H)
Frölunda (B)
Djurgården (H)
Rögle (H)
Rögle (B)
Luleå (B)

Malmö har dubbelmöte mot Rögle, Luleå borta, Frölunda borta.
Räknar med max 8 poäng till för MIF i ett bästa scenario för dom.

Djurgården har kvar:

Leksand (B)
Örebro (H)
Malmö (B)
Frölunda (B)
Oskarshamn (B)

DIF har alltså 4 av 5 bortamatcher där dom inte är favorit i någon, plus att dom möter Malmö. Räknar med max 6 poäng till för DIF på dessa matcher.


Alla till NHK på torsdag och lördag! Nu stöttar vi laget, än är det inte läge för att ge slaget förlorat.
Låst ämne

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2022-03-08
kulltorp: Åberg får för mycket speltid utifrån vad han presterar på isen. Tyckte han såg pigg ut första matcherna när han kom men på senare tid är han en one man show där ute som inte drar ner några applåder. Man kan ju inte spela honom i alla lägen bara för att han är dyr?

Sen är det inte bara djurgården som har en uppåtgående trend, både Malmö och LHC har ju vunnit ganska mycket på slutet. Mardrömmen är om dom håller undan och vi får djurgården i kvalet för DIF verkar tro på möjligheten att hålla sig kvar mer än vad vi gör. Får vi DIF så är det bara att anställa ett psykologteam för spelmässigt är dom inte ett bättre lag än Timrå men mentalt slår dom oss med hästlängder.

Bara en sån sak som att dom är på och hugger på Lodin i varje byte (i princip hela Djurgårdslaget) tills han totalt tappar det. Söderlund och dicken får åka runt helt ostört, det är ingen timråspelare som rör dom eller orkar bry sig. En sån som liljewall tex. vad är hans illusioner att han ska uträtta på isen? Vem är det som ska kliva fram när det blir grinigt på isen?
Låst ämne