1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582038 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2307327

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2022-03-08
Nu kan vi väl alla zooma ut lite, ja det var en tung förlust igår inget snack om saken.
MEN lite rimlighet i kritiken vore på sin plats. Så uselt var det inte igår, spelmässigt har vi ju till o med varit bättre i båda matcherna mot Djurgården. Pucken har inte studsat med oss dessa matcher så som den gjorde mot Brynäs i 6-2 segern. Vi hade dubbla ramträffar och stolpskott igår. Skillnad om laget inte krigat eller spelat uselt, nä få det till att laget har vikit ned sig köper jag inte. Dom enda som viker ned sig just nu är halva HS som ger upp nu. Det är ju nu vi ska mobilisera och se det som att kvalet redan har börjat, det är ju nu vi har chansen. 3 poäng bakom DIF med en match färre spelad, 4 poäng bakom MIF.

Vi har även ett mycket fördelaktigare spelschema kvar:

Örebro (H)
Oskarshamn (H)
Luleå (H)
Färjestad (H)
Färjestad (B)
Rögle (H)

VI har alltså 5 hemma kvar, vinner vi 4 av dom ska det räcka för att slippa kvala.

Malmö har kvar:

LHC (H)
Frölunda (B)
Djurgården (H)
Rögle (H)
Rögle (B)
Luleå (B)

Malmö har dubbelmöte mot Rögle, Luleå borta, Frölunda borta.
Räknar med max 8 poäng till för MIF i ett bästa scenario för dom.

Djurgården har kvar:

Leksand (B)
Örebro (H)
Malmö (B)
Frölunda (B)
Oskarshamn (B)

DIF har alltså 4 av 5 bortamatcher där dom inte är favorit i någon, plus att dom möter Malmö. Räknar med max 6 poäng till för DIF på dessa matcher.


Alla till NHK på torsdag och lördag! Nu stöttar vi laget, än är det inte läge för att ge slaget förlorat.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2022-03-08
The great one: Ja, jag hoppas så klart att du har rätt. Dock: vi har nu spelat 5 matcher mot dom lag som haft störst problem och varit sämst i serien. Det renderade i 7 poäng. Och spelmässigt har det varit riktigt illa. Passningsspelet är ju på oktobernivå.

Jag befarar att vi, om det inte sker något radikalt vad gäller passningsspel och förmågan att hantera press, kommer att bli väldigt enkelt avfärdade av t ex Färjestad. Vi får väl en första försmak när vi möter ett svajigt Örebro i morrn. Skulle bli synnerligen förvånad om det i n t e slutar med en hedersam förlust efter att ha haft puckar dansandes på mållinjen men lyckats slarva till det bakåt några gånger vilket kliniskt resulterat.

Vidare kan jag nästan sätta en hunka på att Djurgården kommer ta mer än 6 poäng. Leksand borta är väl ingen omöjlighet på något sätt. Oskarshamn är lika usla ena kvällen som dom är lysande andra. Frölunda slog dom nyss. Malmö är inte bättre än Djurgården. Örebro har dom knappast sämre chans att vinna mot än vi. Osv. Dom går på vatten just nu och har en helt annan tro på det dom gör än Timrå. I mina ögon syntes det i söndags, och var löjligt övertydligt i går.

Malmö har det klart tuffaste schemat, på pappret, men som sagt: vi ska hämta in 4 poäng (i praktiken 5) och ta oss förbi Djurgården också. Nu slängde vi bort 8 mål i målskillnad i går, så den fördelen är i princip utraderad.

Jag bedömer chanserna att undvika kval till ungefär 25%.
Låst ämne

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2022-03-08
The great one: Bra synpunkter. Men både Malmö och djurgården har tagit full pott i många av deras matcher mot topplagen på senare tid. Statistiskt ska dom ju inte fortsätta att göra det och vi måste verkligen steppa upp mot Färjestad och Luleå. Kört är det inte, kanske vi kan spela med mindre press mot topplagen? Översta halvan av SHL känns som en helt separat serie och har så gjort under hela säsongen tycker jag. I nästa match har Lodin inte några plågoandar på isen (helt sjukt att ingen kliver fram och försvarar honom) och Ratties skott går ribba in istället för ut.
Låst ämne