1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

543527 inlägg · 6213 ämnen

Inlägg #2313969

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2022-03-19
Villervalla: om dom visste att det var ett systemfel hade dom nog inte försökt "sätta försvarsspelet" 6 månader in i säsongen.

"Individuella misstag"...ja, så klart. På samma sätt som alla mål framåt är resultatet av "Individuella prestationer".

Tycker att det är uppenbart att det är hela spelsystemet som fallerar, vilket gör att det kokar ner till att individuella prestationer/misstag avgör om vi släpper in ett mål eller 6. Enda sättet Timrå hade kunnat ha ett bra försvarsspel med den här ledningen är om vi haft seriens överlägset bästa backbestånd. Och pudelsmarta centrar av Riku Hahl-snitt.

Kollektivt ser det ut som skit. Lättstressat, virrigt, uppspel i panik, dumpa och jaga. Enda gången man ser vilka kvaliteter som finns är när man har pucken under kontroll i motståndarzonen. Då kan man spela både lekfullt och effektivt.
+5
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2022-03-19
Bragd-Birger: Det är verkligen upp och ner och så lite mer ner den här säsongen. Tror att oerhört mycket sitter mellan öronen.
Kolla MIF t ex. Det har varit långa svackor och halvlånga toppar om vart annat.. hela säsongen... oavsett tränarbyte... Gissar att dom inte bytt spelsätt 4-5 ggr.
Vad vill jag ha sagt med det här då? Jo, jag tror att det inte bara har att göra med att sätta ett spelsystem, utan att även få spelarna att bli trygga och att de ska känna nån slags självförtroende i vad de ska göra på isen.
Ledarna(o i viss mån spelarna själva) måste bli bättre att trycka på rätt knappar vad gäller inställning och lagom mental anspänning. Där har vi ju i långs sjok under den här säsongen varit sämst i SHL, simple as that.

Tack för ordet.
+2
Låst ämne

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2022-03-19
Bragd-Birger: Du skriver att det är uppenbart att det är hela spelsystemet som fallerar. Kan du beskriva det närmare? Hur ser spelsystemet ut? Hur ser problemet ut, vilka är bristerna? Hur behöver spelsystemet förändras för att resultatet ska bli bättre? (Notera att det är öppna frågor utan värdering.)
Låst ämne