1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581114 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2313986

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2022-03-19
Bragd-Birger: Du skriver att det är uppenbart att det är hela spelsystemet som fallerar. Kan du beskriva det närmare? Hur ser spelsystemet ut? Hur ser problemet ut, vilka är bristerna? Hur behöver spelsystemet förändras för att resultatet ska bli bättre? (Notera att det är öppna frågor utan värdering.)
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2022-03-19
Kongo: Vår poängskörd är inte bra men den är å andra sidan inte heller jättedålig. Några poäng söder om godkänt enligt min uppfattning. Med det offensiva spel vi har borde vi ha tagit fler poäng.

Det uppenbara är att vi huvudsakligen faller på eget grepp. Det brister i beslutsfattandet på isen. Detta särskilt i uppspelsfasen. Vi har också en tendens att tappa sammanhållningen av lagdelarna. Laget blir för långt och för brett eller för den delen för ihoptryckt.

Det bör ju inte bero på ett spelsystem att så många individuella misstag görs på dessa områden. Rättare sagt kan det ju rimligen inte ingå i spelsystemet att dessa situationer uppkommer.

Om spelsystemet är problemet är det i så fall för att spelsystemet är för komplicerat. Dvs felen uppkommer för att individerna inte klarar av sin uppgift i systemet.

Ett rimligare skäl till problemen är att spelsystemet inte implementeras korrekt. Då beror det antingen på myteri eller så är det en brist i ledarskapet.

Enligt min bestämda uppfattning är det ngt som saknas i ledarskapet när så många individer faller ur ramen i så viktiga lägen. Detta är en fråga som faller på många axlar. Vem som bär ansvar är omöjligt för de som saknar insyn att avgöra. Jag skulle önska att man tillsatte en haverikommission som utredde frågan efter säsongen. Inte för att poängskörden i sig är ngn katastrof utan för att ngt så uppenbart är fel. I denna kommission bör såväl sportsliga ledarskapsfrågor som andra ledarskapsfrågor tydligt belysas. Deltagarna bör komma utifrån och ges full insyn.

Detta bör dock ske efter säsongen. Nu måste allt fokus ligga på kvalet.
Låst ämne

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2022-03-19
Kongo: Sen måste det väl ändå vara uppenbart för alla och envar nu att förtroendet för tränarna är förbrukat hos spelarna. Nu om inte förr, att de har noll mandat. Det finns ingen annan slutsats att dra efter att ha sett lagets uppträdande de senaste matcherna. Det är ingen som lyssnar längre. Sedan får de försöka spela charader och hålla skenet uppe hur mkt de vill utåt, det är ingen som tror på det längre
Låst ämne

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2022-03-19
Kongo: Inte för att jag svarar åt BB men utan att vara skolad tränare el ha annan koppling till hockeyn än som supporter samt farsa åt en hockeyspelande dotter så är min reflektion att det är helt vansinningt hur professionella hockeyspelare genomgående kan sätta sig i trångmål som våra backar gör.

Jag har för länge sedan slutat förvånas över hur vi kan ha pucken fullständigt under kontroll i egen zon men ändå hitta ett sätt att skänka bort den till motståndaren. Det är inte ett enskilt misstag, det är till synes ett sätt att spela försvar på som till slut innebär att pucken förloras och målchanser skapas för motståndarlaget.

Tillkommer gör dessa fantastiska diagonalpassningar som förmodligen syftar till att vända spelet men som närmast uteslutande resulterar i gratischanser till andra laget när de snappar upp pucken lika lätt som jag lurar barnbarnen på tian från tandfen
Låst ämne