1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581119 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2314015

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2022-03-19
Kongo: Vår poängskörd är inte bra men den är å andra sidan inte heller jättedålig. Några poäng söder om godkänt enligt min uppfattning. Med det offensiva spel vi har borde vi ha tagit fler poäng.

Det uppenbara är att vi huvudsakligen faller på eget grepp. Det brister i beslutsfattandet på isen. Detta särskilt i uppspelsfasen. Vi har också en tendens att tappa sammanhållningen av lagdelarna. Laget blir för långt och för brett eller för den delen för ihoptryckt.

Det bör ju inte bero på ett spelsystem att så många individuella misstag görs på dessa områden. Rättare sagt kan det ju rimligen inte ingå i spelsystemet att dessa situationer uppkommer.

Om spelsystemet är problemet är det i så fall för att spelsystemet är för komplicerat. Dvs felen uppkommer för att individerna inte klarar av sin uppgift i systemet.

Ett rimligare skäl till problemen är att spelsystemet inte implementeras korrekt. Då beror det antingen på myteri eller så är det en brist i ledarskapet.

Enligt min bestämda uppfattning är det ngt som saknas i ledarskapet när så många individer faller ur ramen i så viktiga lägen. Detta är en fråga som faller på många axlar. Vem som bär ansvar är omöjligt för de som saknar insyn att avgöra. Jag skulle önska att man tillsatte en haverikommission som utredde frågan efter säsongen. Inte för att poängskörden i sig är ngn katastrof utan för att ngt så uppenbart är fel. I denna kommission bör såväl sportsliga ledarskapsfrågor som andra ledarskapsfrågor tydligt belysas. Deltagarna bör komma utifrån och ges full insyn.

Detta bör dock ske efter säsongen. Nu måste allt fokus ligga på kvalet.
Låst ämne