1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581739 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2314640

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS:
Ja jag håller med samtidigt som hela mitt väsen skriker att Freddan är fel man att leda det här laget och att det därför var nödvändigt att lyfta bort honom. Givetvis är det ju en panikåtgärd när det sker så här men det är resultatet av den oerhört inkompetenta hanteringen av ledarskapet från Nubbens sida fram tills nu. Jag skulle säga att bajskorvarna flyter upp till ytan nu. Till sist kunde inte Nubben ducka för Freddans uppenbara brister, här tror jag ett spelaruppror hade varit nära förestående annars. Pinsamheterna mot FBK*2 är väl så nära det man kommer. Det bara måste ha varit nån inofficiell demonstration från spelarnas sida. Sedan har väl detta inte stärkt Nubbens CV direkt, hans gloria hamnar kraftigt på sniskan nu när det blir väldigt uppenbart även utåt det många av oss supportrar känt länge, hans ovilja/oförmåga att agera på uppstuds under säsong när saker och ting skiter sig
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Ni har väl presterat ungefär vad alla, både utomstående och ni själva, rimligtvis har förväntat sig. Alla fans skriker på tränaravgång när det går dåligt, det hör till.
Har dock aldrig läst nåt härinne under säsongen om att problemet varit nån sorts schism/oenighet mellan era båda tränare. Tyder väl mest på att ingen härinne heller haft en aning om eller lagt fram vad en ev lösning hade kunnat vara mitt i säsongen.
Visst, ni hade 12 raka förluster men upphämtningen därefter fram till kontakt igen och gott hopp om att hänga kvar gjorde väl att både spelare, tränare och Nubben inte kände nån större vilja och anledning att i det läget börja sparka nån av eller båda tränarna.
Hur många krav på tränarbyte hörde man härinne under den upphämtningsperioden? Hade tränarna helt plötsligt blivit riktigt bra och borde få stanna efter att ha varit värdelösa under den mörka streaken med 12 raka förluster?
För mig verkar det iaf som att Freddan har varit ärlig: det handlar i första hand om ekonomi.
Sannolikt i komb med att spelarna till sist fått välja på ”pest eller kolera”, nåt som Nubben säkert är nöjd med. Han kan hävda att han aldrig borde ha satsat på båda tillsammans i sina resp roller men iaf och till sist har agerat för att få till en förbättring.
Lycka till i kvalet och vore kul om ni fixade det.
Sen är jag iofs rätt säker på att om Ante INTE klarar av att hålla er kvar så kommer så kommer det att komma en massa facitihand-gnäll härinne om varför man inte behöll Freddan istf Ante, från alla som nu velat sparka Freddan.
Det är väl lite så det brukar funka hos supportrar som vill mycket men sällan har nån större kunskap och insyn om hur det verkligen ligger till…😉
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Helt klart, han skulle inte ha hängt med upp överhuvudtaget.

Jag tror också på det Freddan säger i nedan citat, känns som en Nubben-grej, eller ja, en Timrå-grej. Sen om det är sant vet jag inte, men att Nubben har sagt det hyser jag ingen tvivel kring.

"I samtalet är han mycket tydligt med och upprepar att orsaken han fick till valet, var att det blev billigare att sparka honom än Ante Karlsson.

– Det var vad ”Nubben” sa till mig, att det berodde på det ekonomiska delen. Jag hade en säsong kvar på kontraktet och Ante hade två säsonger kvar. Det hade varit enklare att ta om man sagt att det var det sportsliga där jag inte varit tilläckligt tydlig, så jag kunde ta till mig det och bli en bättre ledare och coach. Allt i det här har varit lite otydligt från klubben och det är mycket som lämnar mig i ovisshet, säger Fredrik Andersson."
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Freddans besvikelse grundar sig ju i att han brinner för Timrå IK. Sen att han säger konstiga saker i stunden är väl hans sätt att få ur sig känslorna likt vi här inne kräks ur oss i affekt. Det är ju inte så att han svartmålar klubben direkt.
Kommentera