1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581367 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2369011

Sv: Försäsong 2022
mikenomad: Freddans framgångar byggde på Jonte Dahlen. Han var inte mycket till taktiker. Så här i efterhand så ser jag på honom rätt mediokert. Glad att vi blev av med Modoollonet
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Försäsong 2022
snushane: Det blir väl lite som att säga att Peo Larssons framgångar bara byggde på Zäta också. Och det kan man väl få mena, även det, men i sammanhanget ska man också komma ihåg att en spelare som Dahlén aktivt kom tillbaka och ville spela under Freddan.

Det där argumentet får det nästintill att låta som att Dahléns utveckling och inverkan på laget skedde i ett vakuum. Någon gav ju honom det där utrymmet också. Självklart har en sån som Freddan en jävligt stor del i att vi befinner oss där vi är nu, precis som att Roger Forsberg har en viktig del i att enträget utveckla de spelare som nu betraktas som namnstarka hemvändare. Freddan tog sedan det där vidare efter Roger och var inom en tvåårsperiod något hårstrå ifrån att såväl ta oss upp till SHL som att hålla oss kvar.

Och då har jag inte ens kommit in på Nubben som finsnickrat allt detta med fullständigt obefintliga resurser i många år… hur som: onödigt att pissa på personer som lämnat klubben. Freddan brann utav helvete för det här, men det var samtidigt på alla sätt hög tid att gå skilda vägar. Det borde nog ha skett redan inför fjolåret, men tar man omständigheterna i beaktande (att vi lirade en bra bit in i maj 2021 osv) får det ändå anses försvarbart att Nubben ansåg det klokast att rulla vidare med samma tränare. Att Freddan sen (till slut…) tackade ja förra sommaren är kanske något av en nyckelfaktor i att han nu är i Norge och inte i Schweiz. Hans CV behövde verkligen inte säsongen 21/22, det såg ju ändå rätt bra ut dessförinnan.

Allt är någonstans cykliskt. Inte minst i en sån här förening där det sällan hinner gå många år mellan framgång och tragedi. Freddan ska ha en rejäl klapp på axeln (två avancemang är ruggigt starka papper oavsett hur man väljer att förklara det hela), men nu är det lite ”vi hörs när vi hörs!”-läge. Sen går båda parter åt varsitt håll utan att blicka tillbaka.
Låst ämne

Sv: Försäsong 2022
snushane: Det är inte första gången du skriver sån här jävla skit. Att kalla en person som gett flera år av sitt liv till Timrå IK, och tagit upp oss två gånger, för ett Modoollon är så jävla barnsligt. Jag tycker verkligen att vi bör vara bättre än så. Väx upp för fan.
Låst ämne