1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582397 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2369049

Sv: Försäsong 2022
snushane: Det blir väl lite som att säga att Peo Larssons framgångar bara byggde på Zäta också. Och det kan man väl få mena, även det, men i sammanhanget ska man också komma ihåg att en spelare som Dahlén aktivt kom tillbaka och ville spela under Freddan.

Det där argumentet får det nästintill att låta som att Dahléns utveckling och inverkan på laget skedde i ett vakuum. Någon gav ju honom det där utrymmet också. Självklart har en sån som Freddan en jävligt stor del i att vi befinner oss där vi är nu, precis som att Roger Forsberg har en viktig del i att enträget utveckla de spelare som nu betraktas som namnstarka hemvändare. Freddan tog sedan det där vidare efter Roger och var inom en tvåårsperiod något hårstrå ifrån att såväl ta oss upp till SHL som att hålla oss kvar.

Och då har jag inte ens kommit in på Nubben som finsnickrat allt detta med fullständigt obefintliga resurser i många år… hur som: onödigt att pissa på personer som lämnat klubben. Freddan brann utav helvete för det här, men det var samtidigt på alla sätt hög tid att gå skilda vägar. Det borde nog ha skett redan inför fjolåret, men tar man omständigheterna i beaktande (att vi lirade en bra bit in i maj 2021 osv) får det ändå anses försvarbart att Nubben ansåg det klokast att rulla vidare med samma tränare. Att Freddan sen (till slut…) tackade ja förra sommaren är kanske något av en nyckelfaktor i att han nu är i Norge och inte i Schweiz. Hans CV behövde verkligen inte säsongen 21/22, det såg ju ändå rätt bra ut dessförinnan.

Allt är någonstans cykliskt. Inte minst i en sån här förening där det sällan hinner gå många år mellan framgång och tragedi. Freddan ska ha en rejäl klapp på axeln (två avancemang är ruggigt starka papper oavsett hur man väljer att förklara det hela), men nu är det lite ”vi hörs när vi hörs!”-läge. Sen går båda parter åt varsitt håll utan att blicka tillbaka.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Försäsong 2022
Knylan: Kan säga att Freddan är en stor anledning till att vi har många från våra ”nya” lag som har starka känslor för Timrå. Han var väldigt duktig på att bygga en lagkänsla och att trycka på att göra det för supportrarna.

Sen ska vi inte underskatta hur stort inflytande Nubben hade på t ex laguttagningar. Debaclen i SHL var absolut inte bara Freddans fel.
Utan Freddan hade vi inte varit den klubben vi är idag, men var sak har sin tid.

Han förtjänar uppskattning för sina framgångar i klubben, det är så jag väljer att minnas hans tid.
Låst ämne

Sv: Försäsong 2022
Knylan: Sakligt som alltid även om jag är av den åsikt jag är; att Freddan är en mycket begränsad tränare som snarare spelade oss ur SHL än nästan höll oss kvar samt sånär höll på att tillåtas göra det igen. Och att hans del i de båda avancemangen var att majonäsglida på räkmackan Dahlén snodde ihop. Sedan vad han hade för del i att Dahlén valde att återvända vet jag inte, om det handlade om en kärlek till själva föreningen eller en oemotståndlig längtan efter att befinna sig nära Freddan. Uppenbarligen duger vi även utan honom iaf
Låst ämne

Sv: Försäsong 2022
Knylan: Tack för att du, till skillnad från mig, lyckades tygla dina impulser och sätta mina åsikter i ett sammanhang.
Låst ämne

Sv: Försäsong 2022
Knylan: bra skrivet.

Jag var för övrigt på invigningen av simhallen idag och Timrå ik hade ställt upp med 3 nyckelspelare på plats vilket var väldigt kul. Jag köpte tröjor till barna som fick autografer. Bra jobbat tik
Låst ämne