1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581411 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2377363

Sv: Växjö Lakers HC - Timrå IK 2022-09-24
DenRöda: Ja nu har vi ju i ärligheten inte bott jättemycket i offensiv zon sett till speltid på 2 matcher. Vill nog se mer skottvillighet av flertal forwards innan jag sågar Didde och Svensson i allafall.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Växjö Lakers HC - Timrå IK 2022-09-24
Sputnik: Didde ska ju inte heller vara en sådan som skjuter mycket heller men dom stunder en defensiv back följer med upp till offensiv blå och avlossar en (vad det ser ut) REDIG SLAGGA, så skriker man "woööööööwwhhh" för själv utan att man tänker på det. Man vet ju såklart innerst inne att den slaggan inte kommer leta sig in i mål.

Saknar Styf och hans slagga...
Låst ämne

Sv: Växjö Lakers HC - Timrå IK 2022-09-24
Sputnik: gissningsvis har fokus hittills till typ 90% handlat om att "sätta försvarsspelet". Spelet i offensiv zon kommer att lösa sig, med den spetskompetens vi har på forwardssidan. Där är jag inte orolig alls.

Det är spelet utan puck man behöver jobba mer på. I egen zon tycker jag positionsspelet och överbelastning funkar bra i förhållande till fjolåret (manifesterat av en betydligt mer komfortzonsspelande Erixon, t ex), och man lyckas många gånger pressa motståndet mot kanterna. Men det finns en hel del kvar att jobba på. Blir lätt stora ytor och lite panik när centern hamnar på mellis i omställningarna.

Sen vet jag inte riktigt hur man vill pressa och agera i mittzonen. Både mot Frölunda och LHC fick man till stunder av "totalhockey", när man låg väldigt tätt på motståndarna i deras uppspelsfas och kunde checka fast dom och erövra puck. Sånt spel i 60 minuter vore ju mysigt, men lite utopiskt.

Förhoppningsvis lyckas man i år få till ett tydligare, mer konsekvent presspel, med bättre avvägningar och en trygg "plan B" när checkingen hamnar lite på mellis. I fjol blev det alltför lätt fortsatt hög press fast man låg för långt ifrån motståndarna, vilket gjorde att spelskickliga backar lätt kunde spela förbi pressen och få mysig gata genom mittzonen.

Så. Vi är väl inne i "Processen" som lär pågå ett tag till. Att vi under denna process har fungerande målvaktsspel och hög individuell skicklighet framåt är en trygghet. Vi bör ha lite större marginaler vad gäller örfilar när det brister lite.
Låst ämne

Sv: Växjö Lakers HC - Timrå IK 2022-09-24
Sputnik: Didde och Svensson ska absolut inte sågas! Dom täcker skott som aldrig förr och är extremt nyttiga generellt i egen zon.
Låst ämne

Sv: Växjö Lakers HC - Timrå IK 2022-09-24
Tänk att åka till Växjö utan någon som helst jäkla press…

Man riktigt såg anspänning och hemmapremiärsmånerver inför ett fullsatt NHC-Arena…

Det ska bli spännande att se lager kunna spela ut mer och släppa loss den stora röda maskinen och allt vad det innebär…

Känn ingen press växjöjävlar;)
Låst ämne