1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581411 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2377368

Sv: Växjö Lakers HC - Timrå IK 2022-09-24
Sputnik: gissningsvis har fokus hittills till typ 90% handlat om att "sätta försvarsspelet". Spelet i offensiv zon kommer att lösa sig, med den spetskompetens vi har på forwardssidan. Där är jag inte orolig alls.

Det är spelet utan puck man behöver jobba mer på. I egen zon tycker jag positionsspelet och överbelastning funkar bra i förhållande till fjolåret (manifesterat av en betydligt mer komfortzonsspelande Erixon, t ex), och man lyckas många gånger pressa motståndet mot kanterna. Men det finns en hel del kvar att jobba på. Blir lätt stora ytor och lite panik när centern hamnar på mellis i omställningarna.

Sen vet jag inte riktigt hur man vill pressa och agera i mittzonen. Både mot Frölunda och LHC fick man till stunder av "totalhockey", när man låg väldigt tätt på motståndarna i deras uppspelsfas och kunde checka fast dom och erövra puck. Sånt spel i 60 minuter vore ju mysigt, men lite utopiskt.

Förhoppningsvis lyckas man i år få till ett tydligare, mer konsekvent presspel, med bättre avvägningar och en trygg "plan B" när checkingen hamnar lite på mellis. I fjol blev det alltför lätt fortsatt hög press fast man låg för långt ifrån motståndarna, vilket gjorde att spelskickliga backar lätt kunde spela förbi pressen och få mysig gata genom mittzonen.

Så. Vi är väl inne i "Processen" som lär pågå ett tag till. Att vi under denna process har fungerande målvaktsspel och hög individuell skicklighet framåt är en trygghet. Vi bör ha lite större marginaler vad gäller örfilar när det brister lite.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Växjö Lakers HC - Timrå IK 2022-09-24
Bragd-Birger: Idag kommer första torsken. Jag känner mig ganska säker faktiskt. Hanzl borta och Växjö ser riktigt starka ut.
4-1 till Väkschoe
Låst ämne