1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581202 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2381243

Sv: Timrå IK - HV71 2022-09-29
Okej, det finns en hel del att förbättra på isen MEN vi har vunnit 3 av 4. Ganska säker på att vi inte gjort det förra säsongen med motsvarande matchbilder.
Får för mig att Landers blotta närvaro gör att vi kan vinna sådana här matcher, han lyfter övriga mentalt känns det som.
Sedan är det ju skitkul med JayJay, som måste hyllas stort. Vad är det man brukar säga... målvakten är också en del av laget :-)
Sedan tycker jag ingen spelare sett hopplöst kass ut i alla matcherna utan tvärtom har i stort sett alla visat potential i någon match eller delar av någon match
Röd-vita vinstmaskinen hittar sätt att vinna matcher, det gör mig lugn.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - HV71 2022-09-29
sargad: Ja, poängutfallet kan man fan inte klaga på. Fortsätter det att ticka in i den här takten kan jag ta att det ser lite osynkat ut där ute.
Med det sagt borde det så klart ha blivit en trea igår mot HV. Uselt BP, och usla sätt att skaffa sig BP på. Man har tryck på HV, vars spelare har mjölksyra ända ut i alveolerna, men istället för att avsluta deras lidande med att snärta in puckjäveln lallar man till det och tar offensiva utvisningar.
Domarn är dum, jättedum. Det är därför vi har flest utvisningsminuter av samtliga lag.

4 matcher spelade, 7 poäng. Jämfört med fjolåret har vi 1 pinne mer och: det var i det här läget vi ifjol inledde vår 12-matchers-loser-streak som cementerade oss i botten för resten av säsongen. Tycker att vi bestämmer oss för att undvika det i år.

Och det borde vi kunna, tycker jag. Överlag ser det klart bättre ut än ifjol, föga förvånande kanske m t p laguppdateringen. Men det finns mycket kvar att förbättra. Kedjor 1-3 är inte helt funktionella, än. Behövs några matcher i rad med nuvarande konstellationer för att se om det kuggar i lite bättre. Hanzl har trots allt bara spelat två matcher, Wedin premiärade igår, Lundin har varannanmatch-spelat som ytter eller center, Dahlén har haft olika omgivning i 3/4 matcher. Osv.
Lite kontinuitet här vore trevligt.

Vi kan i a f konstatera att Lander är en jävla chef därute, och att Erixon höjt sig ett antal nivåer sen ifjol. JJ ser ruskigt bra tränad ut, både fysiskt och spelmässigt. Bra positionering, täta och snabba förflyttningar. Vill inte jinxa, men skulle bli förvånad om han inte håller en högre lägstanivå jämfört med ifjol. Så här långt känner jag mig helt trygg med honom som sista utpost i a f.

Sen har Halloran så här långt varit en positiv överraskning. Gillar verkligen hans speed och rakhet i spelet. Inga krusiduller, vill söka avslut så fort han kommer in i zon.

I övrigt är det dalar och toppar. Låt oss vänta sisådär 6 omgångar till innan vi utvärderar och börjar förutspå lagets relativa slagstyrka.
Nu har vi två. på pappret, tuffa matcher framför oss. Därefter visar samma papper lite beskedligare motstånd. Vilket i dagsläget så klart inte betyder ett skit. Vad är status på FBK efter två raka krossar mot Skellet? Kan Malmö hålla uppe nivån ett tag till?

Osv. Det visar sig. Bäst är väl att skita i motståndet och bara gnugga på. Förhoppningsvis med poängintrillning i mysig takt medans spelarna och spelsystem börjar kugga i ordentligt. För: i helvete att det här laget ska kvala till våren.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - HV71 2022-09-29
sargad: Hoppas att vi kan utnyttja att Färjestad har förlorat 2 matcher i rad och har lite stukat självförtroende. Iofs är det mot Skellefteå ggr 2 men det var stora siffror totalt. En till seger och 3 raka på hemmaplan obesegrade skulle sitta väldigt bra. Men kommer sannolikt krävas mer än tidigare matcher.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - HV71 2022-09-29
Eronen kommer att bli bättre ju längre säsongen går. Har för mig att han brukar vara som bäst efter årsskiftet och då är han maxad. Tar ansvar och är gigantisk när det nalkas slutspel.

Stenqvist är hittills en mycket positiv överraskning. Från att ha varit jättebra som offensiv back till att nu de senaste matcherna visat att han duktig i försvaret. Lugn, spelar smart och åker på rätt tillfällen. Didde är såklart en stor faktor i det också.
Låst ämne