1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581243 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2381263

Sv: Timrå IK - HV71 2022-09-29
sargad: Ja, poängutfallet kan man fan inte klaga på. Fortsätter det att ticka in i den här takten kan jag ta att det ser lite osynkat ut där ute.
Med det sagt borde det så klart ha blivit en trea igår mot HV. Uselt BP, och usla sätt att skaffa sig BP på. Man har tryck på HV, vars spelare har mjölksyra ända ut i alveolerna, men istället för att avsluta deras lidande med att snärta in puckjäveln lallar man till det och tar offensiva utvisningar.
Domarn är dum, jättedum. Det är därför vi har flest utvisningsminuter av samtliga lag.

4 matcher spelade, 7 poäng. Jämfört med fjolåret har vi 1 pinne mer och: det var i det här läget vi ifjol inledde vår 12-matchers-loser-streak som cementerade oss i botten för resten av säsongen. Tycker att vi bestämmer oss för att undvika det i år.

Och det borde vi kunna, tycker jag. Överlag ser det klart bättre ut än ifjol, föga förvånande kanske m t p laguppdateringen. Men det finns mycket kvar att förbättra. Kedjor 1-3 är inte helt funktionella, än. Behövs några matcher i rad med nuvarande konstellationer för att se om det kuggar i lite bättre. Hanzl har trots allt bara spelat två matcher, Wedin premiärade igår, Lundin har varannanmatch-spelat som ytter eller center, Dahlén har haft olika omgivning i 3/4 matcher. Osv.
Lite kontinuitet här vore trevligt.

Vi kan i a f konstatera att Lander är en jävla chef därute, och att Erixon höjt sig ett antal nivåer sen ifjol. JJ ser ruskigt bra tränad ut, både fysiskt och spelmässigt. Bra positionering, täta och snabba förflyttningar. Vill inte jinxa, men skulle bli förvånad om han inte håller en högre lägstanivå jämfört med ifjol. Så här långt känner jag mig helt trygg med honom som sista utpost i a f.

Sen har Halloran så här långt varit en positiv överraskning. Gillar verkligen hans speed och rakhet i spelet. Inga krusiduller, vill söka avslut så fort han kommer in i zon.

I övrigt är det dalar och toppar. Låt oss vänta sisådär 6 omgångar till innan vi utvärderar och börjar förutspå lagets relativa slagstyrka.
Nu har vi två. på pappret, tuffa matcher framför oss. Därefter visar samma papper lite beskedligare motstånd. Vilket i dagsläget så klart inte betyder ett skit. Vad är status på FBK efter två raka krossar mot Skellet? Kan Malmö hålla uppe nivån ett tag till?

Osv. Det visar sig. Bäst är väl att skita i motståndet och bara gnugga på. Förhoppningsvis med poängintrillning i mysig takt medans spelarna och spelsystem börjar kugga i ordentligt. För: i helvete att det här laget ska kvala till våren.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - HV71 2022-09-29
Bragd-Birger: Kval kommer inte på tal ens! Detta lag skall till slutspel! Era tankar om FBK matchen imorgon? Jag tror på goda möjligheter till poäng och t.om 3p om vi minimerar utvisningarna och om Hanzl spelar. Wedin lär bli bättre och bättre så där finns en stor uppsida. Hoppas att Wedda gör mål eller iaf poäng mot FBK. Regerande svenska mästarna ska inte tro att de kan komma hit och plocka en enkel seger, de ska få slita rejält! Hoppas på fullsatt och sköna timråsånger samt trumman som går hela matchen.
Låst ämne