1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581756 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2384296

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Nu framstår jag med min historik av att ifrågasatt Ante inför säsongen som en stor Ante-hatare men det är jag verkligen inte, jag vill nog mest balanser diskussionen här lite.
Av vad jag förstått av Hellqvist så är han som någon annan skrev väldigt krävande och hans historik talar för att ett och samma lag orkar med honom i ca 3 år sedan blir det ”för jobbigt” med kravställningen och hans tränarfilosofi, därför tror jag också att han blir den första tränaren som får sparken den här säsongen. Dock finns det tydliga fördelar med den typen av tränare som Hellkvist, Bulan i LÅ och Rönnberg i FHC är andra exempel på samma typ av tränare som får ut bra resultat oavsett lag egentligen sen kan man ha ett bredare register som jag tror att tex de två sistnämnda har och därför håller dom längre än tex BH som verkar ha 3-4 år per lag innan han måste gå vidare till nytt krisgäng och göra underverk några år.
Ante då? Min bild av honom är att han kan vara lite väl mysig och skön, det finns inget självändamål att vara omtyckt av gruppen om det inte leder till långsiktiga resultat vilket återstår att se med honom, en sån som Pennerborn var tex väldigt omtyckte av sina spelare men misslyckades med sin klubbs målsättning, verkar vara samma med Manner också. Jag hoppas Ante är mer av en Tränare än en kompis, trots den nya generationen spelare så tror jag det är viktigt med en auktoritär ledare så kan man vara polare med matrisarna eller Molle istället.

Vet såklart ingenting, men de rapporter jag läst och hört via media om respektive tränare lyder som ovan.
Vore intressant att veta vad Filander har för ledarstil som alltid tycks göra guld av småsten.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
angeroath: Som jag förstått enligt en intervju med Filander så har han faktiskt en roll mer att få ihop helhetsbilden och verkar vara en som får ihop gruppen, han verkar väldigt sympatisk och ser människan så att säga.
De andra tränarna är de som håller i de mer taktiska delarna tydligen. Sen jobbar dom väldigt modernt i Oskarshamn med nån teknik där de nördar ner sig och till och med sitter och går igenom klipp från träningar etc för att slipa på detaljer med spelarna.

Lite det jag kanske saknar i Timrå i så fall. Att vi hänger med i utvecklingen och utökar ledarsidan med allt det innebär, för att optimera de små resurserna vi ändå trots allt har som en liten förening vi är, sett till övriga SHL.
Kommentera