1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581244 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2405021

Sv: Malmö Redhawks - Timrå IK 2022-11-05
empa11: Dagens 2-0 mål är ju en par procent blekare kopia av deras 1-0 mål. Dock likväl två snygga mål.

Anser dock att det stirras lite väl mycket på skottstatistiken i den här boken. De må ha få skott, men likt oss söker Växjö hellre högkvalitativa avslut än att slänga pucken på mål så fort blålinjen passerats. En hockey som dock inte leder till 40 skott på mål per match.

Har aldrig skrivit att Timrå förtjänade att bli nollat, bara konstaterat att Växjö spelade bra mycket roligare och skickligare än vad boken ville ge sken av.

Det bör också tilläggas att Timrå lyckades bryta en del chanser i deras sista tredjedel, vilket minskade mängden avslut för dem. Tror Jörgen är lika missnöjd med de pucktappen som vi är med Timrås.
"
Ids inte heller argumentera för att de varken skulle haft 2an eller 3an.
"
Ids inte eller kan inte. ;-)
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Malmö Redhawks - Timrå IK 2022-11-05
Tittar på Tampa-Buffalo och tanken slår mig. Timrå spelar fan exakt likadant i grundspelet som Tampa. Mycket längs sarg. Dumpa puck. Dra ner tempo. Spela kompakt i egen zon för att bara släppa lätta puckar mot målvakt.

Det som är enda skillnaden är att Tampa ser snyggare ut i och med att dom har så mycket bättre spelare och dom spelar på mindre rink.
Låst ämne

Sv: Malmö Redhawks - Timrå IK 2022-11-05
Pinaceae: Nja alltså deras 1a är väl som om Jonte skulle satt sitt friläge. Rätt omotiverat för stunden, men individuell skicklighet är just vad det är :-) Stirrar väldigt lite på skott, men att de hade 18 skott är ju ett faktum, och förutom typ ett läge till har de ju väldigt få kvalificerade målchanser. Sen får man vara hur fascinerad av deras spel man vill, jag ser det som extremt disciplinerat och snälla-skjut-mig-tråkigt när det utförs felfritt och man inte håller på laget. Men likt väl väldigt effektivt.

Menade inte att du skrivit att de förtjänade det. Ville bara belysa kontrasten av att vi gärna uttrycker att Timrå har tur när vi varken för spelet eller har flest skott, men att det varken handlar om stöld eller tur. Ibland är man helt enkelt effektivare samt får med sig de där avgörande studsarna.

Ids verkligen inte. Om du verkligen vill höra imorgon kan jag absolut ge det ett par rader :-) Men vill helst gå vidare från matchen.
Låst ämne