1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2421481

Sv: Timrå IK - Brynäs IF 2022-12-08
T T: Vi laddar upp med en högoktanig historisk resa.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Brynäs IF 2022-12-08
Knylan: Som jag redan nån gång har berättat om härinne men som kanske tål att upprepas för dom som inte läst det, så var jag en av alla (o)lyckliga brynäsare som var med på den där berömda supporterresan via ett par busslaster från Gävle.

Det blev önskemål om pisspaus nån mil innan Timrå men tiden var för knapp för det så chaffisen öpppande helt sonika dörrarna under låg fart och det var bara att ställa sig i dörröppningen och göra sitt behov.

Väl framme började alla (även timråanhängare) att gunga/försöka välta stängslet runt arenan, vilket efter ett tag lyckades någorlunda bra.
Hallen var till sist knökfull och folk hade t.o.m tagit sig upp till takbjälkarna och från fackverket däruppe hade dom säkert en kanonbra utsikt, förmodligen den bästa av alla i arenan.

Minns egentligen inte så mkt av matchen mer än att det var en jämn batalj, att Strimma var väldigt dominant i Timrå och till sist avgjorde med ett slagskott från blå som styrdes in via Östlings ben/byxa (om jag inte minns fel...).

Mitt under match upptäckte jag att jag hade förlorat mitt armbandsur, förmodligen i villervallan i samband med stormningen och tänkte att den får man väl aldrig se röken av igen.
Traskade ändå iväg till nån sorts sekretariat och berättade om förlusten, dom gick ut i högtalarna och sen var det bara att hoppas.
Döm om min förvåning när man efter ett tag ropade ut att en klocka hade upphittats och kunde återfås mot beskrivning.
Och visst, det var min klocka nån hade hittat.

Så även om jag DÅ var besviken över matchresultatet och inte kunde uppskatta ärligheten hos upphittaren, så får jag väl idag och så här i efterhand tacka denne person för sin ärlighet och goda moral.
Så om hen nu fortfarande är i livet och kommer ihåg: Tack än en gång för att du var så ärlig.
Och otack till Timråspelarna med Strimma i spetsen som var oärliga och snodde en på förhand redan inkasserad vinst mitt framför näsan på oss tillresta brynäsare.
Hemresan i bussen har jag helt förträngt, förstår än idag inte varför.

Dags för bortamatch mot er ikväll igen och hoppas förstås på vinst för oss.
Känns ändå som att vårt läge är lite tacksamt.
Halvstukat lag som får tillbaka både Rödin och Johan Larsson, viktigt.
Den senare lika viktig för oss som Lander är för er.
Förhoppningsvis har en viss mättnad och underskattning smygit sig in hos er efter era välförjänta framgångar så här långt, om inte så får vi väl köra över er ändå...
:-))
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Brynäs IF 2022-12-08
Knylan: Underbar läsning, tack! Historiskt sett har det varit hårt att som bortalag spela i Timrå. Och det verkar inte gjorts nån större skillnad på kön alls. Här i Timrå dras alla över en och samma kam👍👊🙈

Ett litet men naggande gott axplock:

"I november 1963 spelade Wifsta/Östrand, som Timrå IK då hette, hemma mot AIK. Publiken skämde under den matchen ut sig till den grad att Gefle Dagblad publicerade en artikel om hur Brynäs och Strömsbro hade behandlats i Timrå genom åren."

Vidare:
"När matchen väl kom igång hände det vid upprepade tillfällen att åskådare lutade sig in över sargen och höll fast Brynässpelare i tröjorna, och när den stackars junioren Lasse Söderhäll försökte runda en hemmaspelare genom att spela på biljardvis via sargen var det en åskådare som helt enkelt tog upp pucken från isen.

Det låter orimligt, men på 40-talet var bestämmelserna om sargens höjd fortfarande lite luddiga."

..."Strömsbro fick också känna på Timråpublikens dåliga humör, eller om det möjligen var dåligt ölsinne. I en match säsongen 1960-61 ledde Wifsta/Östrand med 4–1 då fem minuter återstod, men Strömsbro hämtade in hela försprånget före slutsignalen. Då en 17-årig flicka som följt med som supporter hoppade och jublade över kvitteringen fick hon ett knytnävsslag så att hon måste bäras in i omklädningsrummet och få vård."
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Brynäs IF 2022-12-08
Knylan: Underbar artikel
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Brynäs IF 2022-12-08
Knylan: "Ingen vill komma upp till Timrå för att spela" hade en annan innebörd på den tiden.
Låst ämne