Inlägg #2441729

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2023-01-07
JanneH: jag hoppas att flera här bidrar att belysa denna sak genom de olika funktioner som finns för misstänkt matchfixning.

Handlar det om oduglighet så är det väl fin men matchfixning är den misstanke som ska undersökas.

Att vara jävligt dålig som domare är inte olagligt eller fel på något annat vis för som supporter, sponsor eller annat sätt intresserad av sporten har vi inte det minsta med domarnas kompetens att göra utan det är mellan varje enskild domare och hans närmsta chef.

Gissa hur den relationen funkar..

Jooo ni där är det höga krav! Moralen är högre än hos närmsta kvinnojour!
Hahahaha!

Nä…

Det är matchfixning som skall utredas och efter matchen mot FBK är det rätt jävla tydligt att domartrojkan kommer ut i andra perioden med en agenda som inte finns på isen.

Det är en uppsjö av matcher man ser varenda jävla år men jag har nog inte sett en så uppenbart otillbörligen påverkad match sedan den gången man körde på Backlund i förlängning och avgjorde.

Men dåliga domare har man sett fler gånger än vad som går att räkna. Domare som missar lite skit här och där åt båda håll är inget problem. Det släpper spelare när dom pustar mellan byten och supportrar släpper det i periodpauser eller efter ett syrligt inlägg på HS.

Det här är något annat.

Det gick ju bra! Det var inget gnäll, inga bråk inga onödiga efterslängar. Allt var ju ”normalt” efter 1 perioden.

I andra förändras detta och det kommer gruff och det kommer filmningar. Detta inte för att en motståndare förändra sina närkamper eller någon annan spelsituation.

Nä… domarna förändrar hela bilden på egen hand. Sedan lägger dom sig platta efter matchen och säger att dom har rätt i allt utom var Pär Svensson har klubban.

Nää det här är något ruttet.

Jag hoppas att som sagt att man åtminstone undersöker detta från behörigt håll.
Låst ämne

söder över: att domare är dåliga kan jag köpa men när deras dåliga beslut bara drabbar ena laget???
Låst ämne

söder över:

Skönt i alla fall att det inte handlade om en avgörande slutspelsmatch. När HV tilläts att köra över Backlund för att sedan direkt sätta 2-3 i OT i sjätte matchen var ju detta helt förödande. Hur överjävligt det än var igår var det ändå ”bara” två stulna poäng i grundserien för vår del. Kanske att vi kan leva med dem när det vankas slutspel?
Låst ämne

söder över: jag lämnar detta med orden:

Om ni mot bakgrund i antal bevittnade matcher i era liv känner att det kan ha varit fråga om otillbörlig påverkan igår så skriv detta till RF!

Jag lämnar eländet med att lyfta Timrå för insatsen igår!

Man spelade bra ishockey!

Som flera av er här varit inne på, i en serie om 7 matcher med spelet Timrå hade igår så förlorar vi inte!

Mycket trevligt besked från laget!

När vi möter FBK med Fair Play nästa gång, då jävlar!

Jerry Boyce! 🤤 den fan! Har han 6 sekunder istid denna säsong och tre mål gjorda?

Nä. Han är inte kreativ, inte pucksäker, inte särskilt teknisk men han är 100% och det är han i alla delar! Där det gör ont lika väl som där det ska täckas en yta!