1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581411 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2463444

Sv: Apropå nånting...
empa11: 1 mål på 20 matcher är vad som är ok för Erik Andersson eller Albin Lundin. Inte för EP. Han är i toppen gällande istid i laget och han spelar alla PP. Jag skulle kunna sätta en slant på att Erik Andersson skulle gjort fler mål dom här 20 matcherna om han hade fått samma istid. Faktum är att dom har lika många spelmål (1) senaste 20 matcherna.

Förväntningarna har, åtminstone för mig, höjts rejält då vi värvat dyrt och höjt målsättningen som klubb. Alvarez gjorde 1+6 (dvs. lika många poäng som EP har nu senaste 20) sina sista 20 matcher förra säsongen med oss och det var lynchstämning här inne. Tycker det är lite väl mycket ”grannens grabb” här inne i bedömningen av EP. En poängspelare ska göra poäng och vinna matcher åt klubben. Det är därför dom får dubbelt så mycket betalt jämfört med alla andra i laget. Sen är det väl ingen som tror att EP sitter hemma och räknar sedelbuntar och käkar semlor, han vill så klart bidra. Men det finns fler än bara honom i laget som förtjänar en chans.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Olle: Det går ju att vrida med såna siffror hur man vill, men ingen påstår väl att man tycker poängskörden under dessa matcher är optimal? Förra säsongen hade Lundin+Andersson 35p tillsammans på 100 matcher, EP ligger på 26p just nu 40, hur man nu vill tolka detta.

Det som dock ofta blundas för är att han ofta gör väldigt bra saker, som helt förbises till förmån av snacket om uteblivna mål. När vi ändå har ett lag som presterar, där han i högsta grad bidrar vill åtminstone jag utgå från att hitta rätt förutsättningar för hans kvalité, snarare än att rata honom för en svacka som inte ens sträcker sig över en halv säsong. Speciellt när poängskörden på stora hela är godkänd.

Jag vet inte vilka ingångar du har i laget som helhet. De jag har vittnar enligt min uppfattning om ett lag med harmoni i grunden. Där man bryr sig om varandra, har kul och brist på intriger. Med det vi presterat hittills resultatmässigt blir detta såklart viktigare att bibehålla än att vi ska bänka någon som i bästa av världar skulle gjort några mål till.

Grannens grabb kan man väl snacka om ifall han varit totalt urusel?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Olle: Det går upp och ner och spelare hamnar i svackor. Spelare tar sig också (oftast) ur svackor.
För poängspelare är det väldigt tydligt i form av siffror.

Vi vill alla att laget Timrå ska vara så bra som möjligt på kort sikt, i nästa match. Men även att laget Timrå ska vara bra på medellång och lång sikt, om 1 månad(förhoppningsvis i slutspel) och att laget Timrå ska vara riktigt bra nästa säsong och säsongen efter det.

Här har vi fans lite olika ideer på vad som är bäst och hur ledningen ska formera lag o s v.
Jag är t ex inne på att det i täta matcher mot lag som spelar tråkigt disciplinerat försvar med mycket fysisk kontakt skulle kunna vara bra att spela JD o EP i olika kedjor för att få ut så mycket som möjligt av laget.
Tror att det är nåt liknande du och en del andra är inne på, men vi bara formulerar det på lite olika sätt :-)
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Olle:
Hade inte Lehtonen tappat skenan mot HV hade vi vunnit SM-guld :)

Vad det gäller Jonte/Lander/EP så saknas "volymen" som krävs i linan. Det är bara Lander som jobbar fast puckar mot sargen och tar det fysiska skitjobbet i den linan, Jonte och EP åker runt på samma ytor och väntar på att få en fin passning, eller söker en macka att lägga till någon annan.

Det var det som var så fint att se när Lander spelade ihop med Mieho och Hartmann, där avlöste man varandra i i "skitjobbet" och det gav resultat. Det bästa hade varit att sära på Jonte och EP och haft 2 hårtjobbande grabbar med offensiv begåvning bredvid dem, då hade vi haft fler kassar :)
Kommentera