1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581407 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2463501

Sv: Apropå nånting...
Olle: Fast alla är väl rörande överens om att EP's produktion på senare tid inte är optimal, vill hävda att de flesta varit överens sen start att Dalle/Lander/EP är en kedja som inte är optimal på något sätt.

Det man behöver göra i ett sånt här läge är att kolla på, vad är det som inte stämmer och varför? Precis som jag skrev i ett tidigare inlägg, varken EP eller Dalle är speciellt sugen på att göra skitgörat som skapar ytor åt varandra, Lander är ensam om att göra det i den kedjan.

Målproduktionen skulle öka för både Dalle och EP om man rörde om lite och skapade kedjor som bygger kring dem, det skulle nog alla vinna på i det här läget.
Man behöver också ha med sig i tanken att när det blåster som snålast kring en spelare så behöver stöttning ifrån tränare och lagkamrater vara som alla bäst, vem fan blir hjälpt av att man sparkar under fötterna när man redan vet att det går tungt?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Cobbel: Nja, jag tycker att både Jonte och EP visat att dom nog är sugna på att "göra skitgörat", även om dom inte är särskilt bra på det. Dock går det framåt, i synnerhet för EP. Kan sätta en hunka på att Ante är betydligt nöjdare med hans favoritdisciplin "spel utan puck" från jul och framåt jämfört med innan.

Produktionsmässigt finns det dock mer att hämta. Låt oss se lite hur man kan skruva på det inför nästa säsong. I år är vi som bekant Det Framtunga Laget, vilket Ante et al hanterat genom att fokusera på ett rätt strikt och försvarsinriktat totalspel. Med den äran, får man säga - vi är ju i topp i SHL vad gäller grenen "svåra att göra mål på".
Men nog fan är det på viss bekostnad av produktionen. Och inte trivs alla spelare lika bra i denna struktur.

Vad gäller kedjor tycker jag att pusslet är betydligt enklare - och roligare - att lägga nu när Mieho och Palola kommit in. Gillar båda två som fan så här långt. Mieho är en arbetshäst med oväntat bra offensivt driv, och nästan lite av en Robert Carlsson-light. Palola renodlad sniper, utan att för den delen vara oäven i det fysiska spelet. Jävligt smart. Hade han spelat fotboll hade han varit Van Basten.

Tycker att man nog kan sära på Jonte och EP nu. Båda två ska fortsätta att jobba på sitt defensiva, fysiska spel, men i en mer tillåtande omgivning där dom ges lite större offensivt mandat.
Skulle verkligen vilja se Jonte tillsammans med Palola, förslagsvis med Hanzl som center. Bör kunna bli jävligt giftigt.

Sen i andra: Lander som center, Hartmann och EP på kanterna. Rejält med tyngd och defensiv, samt finess och speluppfattning från EP. Tror att det skulle kunna funka. EP får här fokusera på att jobba mestadels i offensiv zon, med det defensiva arbetet förskjutet till forecheck och puckvinster. Just i det området tycker jag han förbättrat sig klart under säsongen.

Tredje: Mieho, Lundin, Wall-E. Lundin bra sist, och har inte tagit så många idiotutvisningar på slutet. Måhända gör han en "2022" även i år, dvs spelar som bäst sista femtedelen av säsongen? Inte mig emot. I s f kommer den här kedjan även bli ett ganska vasst hot framåt.

Fjärde: Pääjärvi, Boyce, Alvarez. Lite taskigt mot Alvarez kanske, att placera honom så långt ner i hierarkin, men: tycker snarare att han ska känna stolthet över att han lyfter kedjan. Den kapaciteten har han i år. Fantastisk närkampsspelare, och spelar med både lugn och smartness. Han får dessutom sin time-to-shine i PP.

Slutligen: låt oss ta en reality-check i stort också. Dyngsist ifjol, 6a med hugg på 3e-platsen i år. Nog fan blev det skillnad när vi fick tillbaka våra hemvändare. Trots att en gick sönder.
Och så klart - med Ante som coach och Kapanen som sportchef.
För ett lag som uttalat är "under uppbyggnad" måste jag säga att framtiden ser hyfsad ut.
Kommentera