1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581409 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2469430

Sv: Timrå IK - Luleå HF 2023-02-14
empa11: domarna var å andra sidan Timrås minsta problem. Det största var att Timrå såg helt opreppade ut, och agerade som om det var första träningsmatchen i augusti. Förutom tempot hade ju spelarna grava problem att hantera pucken. Hur många gånger missade inte spelarna pucken, tappade den eller tog emot den som om det var en studsboll?

Jag är fortfarande upprörd. Tycker att det lyfter klara frågetecken kring upplägget under uppehållet, inte minst uppgiften om att man "tränat mycket på offensiven". Just framåt var ju prestationen nere på säsongsbottennivå.
Som Lundin sa i pausintervjun - arbetsmässigt brast det inte. Spelarna kämpade ju, men dom a) hade noll tempo, och b) gjorde helt fel grejer.

Ante måste agera på något sätt i en sån här match. Kedjan med Jonte-Lander-EP var totalt iskall. Hanzls kedja funkade bättre, men fan inte bra. Kedjorna 3 och 4 var dom enda som funkade, och deras "enklare' spel rönte större framgång. Då m å s t e Ante et al rida på detta, och justera game-plan. Antingen spela Wall-E:s och Hartmanns kedja hårdare (dom två var bäst igår), eller använda dom som lok åt "toppspelarna" genom att kasta in dom i deras kedjor.
Att bara rulla på och låta skiten fortsätta är väldigt, väldigt märkligt.

Men visst, Ante har sin ledarstil och spelfilosofi. Spelarna ges stort eget ansvar, och hockey spelas helst med både hängslen och livrem. Men kom igen. Även om laget preppats uselt kan man i a f försöka göra något från coachhåll. Att låta kedjor 1 och 2 bara fortsätta försöka spela hockey under isen och ges orubbat förtroende i offensiva situationer tycker jag är tecken på dåligt ledarskap. Oroväckande.

Nu sitter vi i en rätt jobbig situation, med tanke på kommande spelschema och hur tabellen tajtats till. Fler poängtapp av den här typen har vi fan inte råd med.
Öret i morgon känns just nu som en extremt sannolik nolla. Sen alla tre boogey-teams i rad efter det...mmm.
Grejar vi play-in?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Luleå HF 2023-02-14
Bragd-Birger: Både du o Kulltorp har mycket bra åsikter om vår tränare men om jag fick bestämma då skulle Timrå värva örets tränare han tror jag stenhårt på,sympatisk,taktisk och får nästan alltid utdelning på sin coaching!!
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Luleå HF 2023-02-14
Bragd-Birger: Bra inlägg, som vanligt av dig!
Jag vill bara förstärka 2 saker.
Det ena är ett vi har en trend efter ett uppehåll som inte är bra, som det måste ageras på.
Det andra är att Ante har så otroligt svårt att coacha under matcher, precis som du skriver. Jag tycker att det är frustrerande och det borde väl laget känna också. Man får ju använda time-outer också..
Annars så har vi allt i egna händer nu, mot ett slutspel.
Jag tar det scenariot alla dar i veckan!
Forza Timrå!!
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Luleå HF 2023-02-14
Bragd-Birger: helt ärligt får man hoppas att denna prestation berodde på att spelarna varit ut på krogen och jagat sprit och fitta... jävligt oproffsigt men fullt mänskligt. För om det INTE är förklaringen till gårdagens prestation då finns det anledning att börja oroa sig för att vi har en lång radda av förluster att "se fram emot".

Sedan får nog föreningen börja fundera på hur det kommer sig att just vi alltid kommer ut helt oförberedda efter varje längre speluppehåll. Är det så att andra lag helt enkelt inte litar på att spelarna ska fatta rätt beslut under ett uppehåll och gör ett upplägg därefter?
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Luleå HF 2023-02-14
Bragd-Birger: Färjestad ligger pyrt till iallafall. Många spelare borta. Avgörande spelare. Växjö har en liten halvdipp i spelet. Skellefteå är oförutsägbara som vanligt.

Vinner vi mot Örebro imorgon så går vi om och ligger på 4e plats. Om Frölunda också förlorar. Vinner vi mot Färjestad så går vi om dom också. Det är mycket om och men nu. Vi hade tur att lagen under oss förlorade. Vi kan likagärna sluta 3a som 10a. Så tajt är det.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Luleå HF 2023-02-14
Bragd-Birger: Allt är förlåtet (nästan) om vi vinner imorgon. Det är en sk sexpoängsmatch mot Örebro som ligger 1p framför oss. Är lite orolig för Leksand och Oskarshamn framförallt som jagar bakom bara några poäng efter. Sedan kan Rögle få upp farten också. Linköping vet man aldrig med. Många jagar oss nu inklusive Luleå.

Alla resterande matcher blir viktiga såklart. Men att studsa tillbaka och vinna mot Örebro vore ju underbart och nästan ett måste enligt mig för att ha kontroll över slutspelsplatsen. Bara 4p upp till placering 3.

Sikta uppåt inte nedåt!
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Luleå HF 2023-02-14
Bragd-Birger: Och återigen för protokollet tog jag otrolig höjd denna gång och sa att Timrå BARA har sig själv att beskylla. Men tycker man kan ha två tankar i huvudet samtidigt och ändå ge en känga till domarna som var urkassa.

Det tar inte bort de faktum att vi enbart har oss själva att beskylla för gårdagens katastrofinsats.
Låst ämne