1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581367 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2508236

Sv: Slutspel 2023
Örebronx: Du ska ju såklart inte hållas ansvarig för vad den fruktansvärt ohederliga och statligamedel-utsugande jävla parasiten Fahlander skapat med er klubb. Jag förstår verkligen att du bara gillar hockey. Jag hoppas du förstår det.

Tråkigt nog, rak motpol till det du skriver, så startade han ett av sina välfärdsvinstdrivande bolag redan 2001, som legat till grund för er raketfart upp i hockeyns finrum. Jag är egentligen inte jättemotståndare till vinster i välfärden. Men när man tar ut dessa, flera miljoner privat också, och samtidigt skriver alla sina bolag utomlands och försöker undvika att betala skatt, vilket här endast blir som någon sorts återbäring till de pengar man tjänat, så är man sån stor råtta i mina ögon att jag inte ens tänker yppa vad jag önskar för öde för avsedda.

Bokföringsbrott blir här en parentes. Hela upplägget, för att sko sig själv privat, och sedan sina privata hockeyintressen, är jag en kronisk motståndare till.
Jag kan även gå in på vad jag tycker om andra lags ekonomiska injektioner, men känner inte att det riktigt hör hemma i denna diskussion? Nu är det Öreplast, miljonregn, raket upp i leden, Fahlander, Assistansia jag diskuterar. Han har även pumpat in en del cash i Västervik, men vidhåller själv att ÖHK ligger honom närmast om hjärtat. Oavsett: Bägge riksdaler är vidrigt kapital.

Avslutar med att befästa att jag verkligen tror att du är ett genuint hockeyfan. Du gör inget fel som hejar på Örebro.
Mina åsikter om er klubb kommer säkert dö med mig. Men jag -kommer-, dessvärre aldrig imponeras eller respektera er framgång.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Slutspel 2023
empa11: du verkar missförstå mig. Jag håller med dig om att det är vidrigt att suga ut våra skattepengar ur systemet för egen vinning, på det vis som görs i vissa fall och möjligen även i detta fall. Att gömma våra skattemedel i skatteparadis är rent förkastligt. Och är det så att ÖHK på nått sätt tagit del av pengar som tjänats på det sätter är det även i mitt tycke helt fel. Jag har dock inte sett några uppgifter alls om att så skulle va fallet. När han sponsrade bl.a. ÖHK så drev han bl.a. Assistansia ja, och tjänade pengar på välfärd. Men just det är i mitt tycke inte fel så länge brukarna får det så bra som möjligt och bokföring osv går rätt till. Vad jag förstår har det inte kommit fram några uppgifter som tyder på att det skulle gått fel till under denna period, det är det jag menar. Att han på senare år verkar ha tappat kompassen tycker jag inte man kan belasta ÖHK för.

Det var inte bara Västervik han sponsrade, mer än ÖHK, men skit samma.
Låst ämne