1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577964 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2512818

Sv: Slutspel 2023
Tom Topp: Notera också att Niklas Eriksson säger i varje intervju att "det är trötta killar där ute". Kan Timrå vara bättre tränade?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Slutspel 2023
Steffe: Har också tänkt på Erikssons kommentar. Han menar att tröttheten i Örebro gör att de inte riktigt klarar av att spela enligt gameplan. Och då bör det bli ännu svårare ju längre matchserien lider. Han har även betonat att Örebro spelat mer avslappnat borta. Nu är det skarpt läge – på hemmaplan.
Jag vet inte jag, men man försöker ju mentalt ställa in sig på att Örebro varken orkar eller pallar mentalt att vinna i kväll :)
Låst ämne

Sv: Slutspel 2023
Steffe: Jag tror att Timrå är bättre tränade. Plus att Örebro har större tyngre spelare som kräver mer återhämtning oftast. Bara vi trampar på och är med inför sista perioden tror jag vi har stora chanser!
Låst ämne

Sv: Slutspel 2023
Steffe: Det där är intressant om Öre-lirarna är trötta. Kommentatorerna har tjatat från första matchen hur viktigt det kan bli för Öre ju längre slutspelet håller på att de går runt på fyra kedjor och inte överbelastar någon enhet och att de kan ha en fördel där.

Nu verkar det inte vara så, snarare tvärtom.

Min egen lilla teori är att de större och kralligare örespelarna inte orkar hålla tempot lika länge - inte nödvändigtvis för att de är sämre tränade utan att det kräver mer energi att skejta runt med 100kg jmf med 86kg. Har dock inte hittat uppgifter om vikt utan utgår från att kommentatorerna sagt det vid flertal tillfällen att Öre är större och starkare. Därtill har matchserien varit supertight med kamp till sista sekunden i alla matcher med en femperiodare osv

JD för exempel - han har ju inte riktigt tyngden och styrkan att bryta direkt in på mål - men han är ju en fakking duracellkanin som åker åttor runt de trötta köttbackarna i de sista matcherna.

Kan den teorin stämma?

Verkar konstigt annars att de mindre matchade örebrospelarna ska vara tröttare än Timrås superheros
Låst ämne

Sv: Slutspel 2023
En liten nyfiken fråga, ser här att om vi tar oss till semifinal så tror många att Rindell spelar, hur kommer det sig? det drar ju igång redan på fre-lördag? eller så kanske det mer är av en önskan :) spelar vi med fart & tålamod ikväll så vinner vi detta.
Själv så vettefan om min kropp klarar en semifinal också, detta tar ju död på en :D
Låst ämne

Sv: Slutspel 2023
Steffe: vinner vi får vi inkludera Sandra Nordenberg i tacktalet efteråt
Låst ämne