1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581601 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2522570

Sv: Silly Season 2023-2024
Sputnik: Ja, några var det faktiskt, åtminstone i Sverige, Nilsen var ju bejublad när han debuterade i SHL, vart är han nu. Både Jansson och Kaijser debuterade väl också i SHL?

Det ska bli roligt att se om några år, i min yngsta sons lag finns det en kille som är över det vanliga, det ska bli jäkligt kul att se hur det går om några år.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2023-2024
Villervalla: Stopp och hejda sig nu. Ingen av de du rabblar upp där var "några av landets mest lovande" utöver Olofsson. Och i hans fall så var det knappast Timrås fel att det inte blev mer. Han fick stora chanser flera gånger om i Timrå, men tyvärr satte bland annat skador, som han fick i Skellefteå, stopp för utvecklingen.
Bara för att man får debutera i SHL betyder inte det att man är en av landets mest lovande talanger, i sådana fall så gav vi sex av landets mest lovande talanger chansen i SHL i år...

Gustav Nielsen gjorde det bra i kvalet mot IKO, utan tvekan. Därefter hade han det kämpigt i Hockeyallsvenskan för två olika klubbar och gör det nu bra i HE.
Kaijser är en gedigen gnuggare på HA-nivå, och poängspelare i Hockeyettan. Varken mer eller mindre.
Christoffer Jansson är en bra poängspelare i HE, men gjorde inget väsen av sig i HA under en hel säsong.
Erik Gustafsson skulle för övrigt få chanser i A-laget, men då han ville gå college så var det inte möjligt - så där var det inte bara Timrå utan även hans "fel".
Bröderna Zetterberg så gjorde man allt vad man kunde för att behålla dem, men där fanns det krafter utanför spelarna och klubben som hellre såg spel i andra klubbar.

Sedan kan man inte sitta och hålla på spelare i fem år extra för att det KAN finnas något där. Många av de juniorer som kommit upp genom Timrå senaste åren har inte varit mer än bra HE-spelare eller bredd på HA-nivå, och det är inget fel med det. Alla kan inte bli Elias Pettersson, Dahlén, Anton Lander etc.

Med det sagt så tror jag alla här inne är överens om att Timrå har jobb att göra på juniorsidan. SM-bronset är ett stort steg på vägen, inte minst för att förbättra ryktet. Men det tar tid att vända en skuta.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2023-2024
Villervalla: Att få speltid i A-laget är nog en av de minsta delarna i att lyckas.
Det finns saker att förbättra såsom utlåning till Allsvenska klubbar, arbete i ordinarie juniorverksamhet och den som de flesta yngre spelare har problem med. Ökade träningsmängden, många får en dipp när de ökar träningsmängden som krävs för att ta nästa steg. Inte alla som klarar denna övergång, varken fysiskt eller mentalt.
Låst ämne