1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581609 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2522695

Sv: Silly Season 2023-2024
Patrick Polly: Nu börjar vi komma in på riktigt intressanta diskussioner. 😊
Jag skulle säga att det beror på, vad är behovet just här och nu. Visst har både Alvarez och EA kostat en hel del mot vad vi ser borde kommit ut på planen. Men ersatt dem med två juniorer just dessa två säsonger kan ha varit hockeymässigt katastrofalt. Då kanske vi spelat i Hockeyallsvenskan nu.
Vi kan tycka att deras lägstanivå varit låg men till en otroligt hög sannolikhet har vi fått ut mycket mer ur ett helhetsperspektiv än av två juniorer.
För varje år vi är kvar i SHL och får behålla stommen, desto mindre behov har vi av typen Alvarez/EA och vi kan slussa in yngre.

Man visst har det smakat mycket för det man känner de levererat, det är jag helt överens med dig.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2023-2024
Tycho: Jag tänkte främst på hur vi bör agera framåt, dvs att om vi behåller EA och Alvarez nu inför kommande säsong skulle det vara på bekostnad av Värmhed, Sjöholm etc.

Sen kan man ju alltid diskutera ex. EA vs OJ denna säsong. Hade det varit bättre att försöka skola in OJ? Hade vi tappat något i kvalite offensivt och defensivt? Kanske, men om vi aldrig ger juniorerna chansen kommer vi sitta fast i att vi behöver värva in spelare till en 3e/4e lina.

Sen ska vi såklart inte vara för sentimentala "bara" för att de är Timrå juniorer. Skulle det visa sig att ex OJ inte håller för SHL spel så ska vi ju inte hålla fast vid honom bara för att.

Hoppas och tror att Kapanen är bättre än Nubben på att "guida" in våra juniorer i a-laget.
Låst ämne