1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581634 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2548010

Sv: Apropå nånting...
Hahl Bundy 2.0: Ett riktigt uselt resultat, märkligt att föreningen kan stå och försvara det. Lite bokföringstrolleri från att missa elitlicens trots att man slår budgeterad publiksiffra och dessutom går till slutspel.

Något måste ha gått ordentligt fel.
Att backlund sen drömmer om 150 miljoner i omsättning vilket skulle innebära att vi måste göra en vinst på minst 6 miljoner nästa säsong för att inte bli av med elitlicensen tyder på att han tappat greppet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
bar mofftak: Lugn i stormen. Timrå skulle aldrig äventyra sin ekonomi igen. Förutom flygresor och annat som påverkar med dyrare priser, så har Timrå IK investerat i en massa saker plus anställt mer personal. Jag tror att vi skördar de frukterna med början nästa år
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
bar mofftak: Nu är jag inte insatt i ekonomin eller ens ekonom för den delen. Men det kan ju vara så att man passat på att skriva av massa bös om man hade chansen. Nått gammalt lån som man passat på att lösa i sin helhet eller tagit kostnaden för att köpa på sig ett lager av skridskosnören (vad fan vet jag). Poängen är att utan kontext så säger sista raden egentligen ganska lite.

Dvs. Det här behöver vi för att klara licensen, vi har ett bra resultat och har chansen att göra oss av med några gamla surdegar så blir det lättare att få till det till nästa år.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
bar mofftak: För mig är det obegripligt uselt. Blir så less på allt som har att göra med denna ”ekonomi”.
Vi måste vara klappsämst i klassen…
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
bar mofftak: Mja, bistra tider som är lite halvkluriga att budgetera. Nu vet inte jag hur föreningens lånebild ser ut men säg att man tagit några rörliga lån för byggnad av Z-loge, renovering av mediakub samt tillbyggnad av kontor. Bara ränteökningar på detta kan uppgå till flera 100.000k.
Vet inte när de sätter kommande års budget men bör ju vara någon gång under våren.
Styrräntan började väl sin klättring april 2022.

Lägg därtill ökade inflationskostnader på iprincip allt.
Visst kan jag känna att jag trodde vi skulle visa gröna siffror i år, men detta behöver inte betyda att något är fundamentalt fel.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
bar mofftak: lite konstigt med procent på omsättning för licens. Borde borga för, som nu, snickring med att få lägre omsättning vid behov. Märkligt. Håller med om konstig logik av Backlund.
Kommentera