1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581752 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2570975

Sv: Apropå nånting...
Dahlén har en av de högsta xG i ligan på dessa 4 matcher. En av anledningarna till varför det är så är pga alla skott i skottsektorn såklart, även ingångar i offensiv zon talar för en lite högre xG.

Hållander och Lander har ett hyffsat xG dom också.
Om man ska räkna ut alla lägen dessa herrar haft så skulle Dahlén gjort 5 mål, Lander och Hållander med varsitt mål. Det hjälper inte mycket nu när dom inte gjort något framåt, men att få lite perspektiv i hur mycket de skapar framåt är alltid bra i bakgrunden. Det kommer att släppa för dom och när det sker så lär det bli en sjukligt massa mål.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
DenRöda: vad är xG? Har inte hört talas om det förut.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
DenRöda: Var hittar du den statistiken? Vore kul att grotta ner sig lite i den.

Vad gäller Dahlén och hög xG så är det säkert baserat på alla skott han tar. Han skjuter näst mest i SHL denna säsong, om jag minns rätt, men han träffar ju inte alltid mål och har ännu inte gjort en enda balja. Det måste ju vara en svaghet i statistiken om den bara utgår efter antal skott och inte hur skottprocenten ser ut.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
DenRöda: Det du grävt fram om xG på DHL är intressant. Då känns det bara som att de haft oflyt offensivt och det kommer jämna ut sig. Däremot får de skärpa sig defensivt. Lyckas dem där blir vi vassa!
Kommentera