1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582007 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2591149

Sv: Linköping HC - Timrå IK 2023-10-28
Ante är rätt man på rätt plats att leda Timrå, både just nu och ett tag framöver.

Med det sagt, så saknar Ante tyvärr förmågan att matchcoacha. Tyvärr, på tok för ofta, så uteblir beslut som hade kunnat påverka matchbilden på ett positivt sätt.

Igår som exempel:
- Varför tar man INTE timeout när hela laget sitter kvar i bussen i första perioden?
- Varför byter man INTE målvakt när Juel släpper målvaktstavla två vid 3-0?
- Varför stuvar man INTE om i kedjorna och sätter #54 längre ner i hierarkin när han så uppenbart inte är på spelhumör för dagen?

Ante, och även hans gode son Anton Lander, har ett OTROLIGT öga för ishockey, men i Antes fall så är han blind när pucken är släppt, för att sedan återfå synen när det är paus eller mellan matcherna.

Jag tror att det vår tränarstab behöver är en assisterande coach som är en BRA och AKTIV matchcoach som också har pondusen som krävs för att köra över Ante (läs komplettera) när det behövs mitt under brinnande spel.

Det som är skönt, är att trots att vi har inlett säsongen rätt så svajigt ändå är med och krigar om de absoluta topp-placeringarna. Om man bara tänker de 2 poäng vi verkligen SLARVAT bort mot Örebro och LHC så hade vi idag huserat på andraplatsen med 27p - och det är till och med inte alla poäng som vi BORDE ha tagit sett till hur spelet sett ut. Vi är bra. Men, vi måste också kunna kräva bättring på TYDLIGA brister.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Linköping HC - Timrå IK 2023-10-28
vonDöbeln: Time-outerna är väl Antes största svaghet ja. Anton skulle kunna säga till honom när han ser att vi inte spelar bra och säga till sin pappa nu tar vi time out :)
Låst ämne

Sv: Linköping HC - Timrå IK 2023-10-28
vonDöbeln: Jag tycker inte Ante är felfri på något sätt, men att du fastslår att han inte kan matchcoacha håller jag inte helt med om.

Vi har lyckats vända spelet mot LHC, HV, Modo, OINK bara under denna säsong. Förra säsongen är min uppfattning att vi vände underläge titt som tätt.
Denna säsong har 3 mot 3 spelet varit klart icke-tillfredsställande. Förra säsongen vill jag minnas att vi hade grav plusstatistik i denna spelform.

Sen skulle även jag önska en TO vid 0-2 igår. Dock ändrade han ju Dahléns kedja inför sista när vi vände, så visst händer det saker under match.
Låst ämne

Sv: Linköping HC - Timrå IK 2023-10-28
vonDöbeln: Jag tänker att det är just det som gör att stämningen bl.a. här inne är så frustrerad långa stunder trots att man med ett nyktert öga kan konstatera att en sjundeplats i tabellen är, med tanke på de skadeproblem vi haft, helt okej i relation till klubbens målsättning för säsongen.

Det som gör det stundtals jobbigt att titta på är ju att vem som helst kan se att potentialen för ännu mer finns där. Vi har verkligen jättemycket skicklighet i den här truppen när viljan och dagsformen finns där.
Låst ämne