1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581722 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2591254

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Håller med om att media alltid ska hitta något negativt att skriva om. Det ser man direkt när man kollar på rubriken hur Hörnqvist "ryter ifrån". Men det här med att man inte klagar på domare i NHL är befängt. Tränare och spelare kanske inte klagar men supportrarna klagar absolut på dåliga domarinsatser. T.ex. slutspelet under 2021 då Montreal gick hela vägen till final så var det många som tyckte domarna hela tiden var emot Montreal. Jag läste många kommentarer om att slutspelet skulle var riggat så att Montreal skulle förlora mot "Bettmans älsklingar" Vegas. Pekade då på saker som att Montreal bara fick sina powerplay i samband med periodpauserna.

Sen att Hörnqvist påstår att media inte fokuserar på det negativa i NHL är också märkligt. Men det kanske beror på att han spelade hela sin NHL-karriär i USA. Hade han spelat i ett kanadensiskt lag som t.ex. Toronto så hade han nog haft helt andra åsikter. Matthews, Marner, Tavares och Nylander blir kölhalade varje år av både media och fans för varje dåligt byte i slutspelen. Många spelare väljer bort kanadensiska lagen pga den stenhårda mediapressen och all orimlig kritik från fansen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
John Cena: "Player Safety" i NHL är betydligt bättre på att förklara sina beslut för att undvika kommentarer och klagomål. Deras videor vid avstängningar innehåller en förklaring till varför man kom fram till det beslut man gjorde och vilka delar av regeln som bröts mot och vilka faktorer som bidrog till t.ex. en avstängnings längd. Trots det så klagas det givetvis massor i deras forum också.

När det gäller kritik på domslut så skulle det tveklöst minska om alla kommentatorer faktiskt fick läsa igenom regelboken innan de började kommentera. Den LHC-supportern som kommenterade senaste matchen lugnade säkert många arga fans när han pekade på att det inte är hög klubba i skottrörelse t.ex.

Hockey på elitnivå är underhållning och vinnaren är det lag som får in rätt anställda och lyckas motivera och träna de på rätt sätt. Publiken betalar och ställer krav på alla, inget konstigt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
John Cena: Instämmer helt med din syn gällande spelarkritik. Alltså Kanada är väl snarare lik brittisk tabloid när det kommer till spelarkritik och spelarskvaller?
USA har jag sämre koll på, men där känns en majoritet av lagen mest som ett företag, ett tidsfördriv. Inte samma känslor som i Kanada och Sverige där vi lever och andas hockey på ett annat sätt.

Gäller ju samma med domarna. Jag tror ”problemet” är mer rotat i kultur och engagemang än att de skulle ha mer tolerans bara för att de infört böter vid kritik. Vårt föreningsliv skiljer sig mot Nordamerikas stängda kapitalistiska liga. Jag säger inte att det vi gör är rätt, men att vi måste lösa våra problem utifrån vår kulturella situation, snarare än att titta på USA.

Det här med att domare inte ska kunna ta kritik eller vara fridlysta från all input kommer nog aldrig accepteras eller funka här, det skapar snarare polarisering.

Men jag håller med om att vi (och absolut jag) ibland har ett osunt domarfokus. Blir inte bättre heller när TV4 lägger ut varenda situation på sociala medier och frågar ”DÖMDES DET RÄTT HÄR? TYCK TILL”.
Man bara ber om ett kommentarsfält fyllt med agg.
Kommentera