1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581388 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2595757

Sv: Apropå nånting...
DenRöda: Precis, han är en joker offensivt och ska fortsätta så. Däremot ska han jobba hem i försvaret, där räcker det ofta att låsa upp en klubba för att undvika ett baklängesmål. Nu gör han inte alltid det jobbet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
bar mofftak:

Tycker det är lustigt hur "stjärnor" och andra offensiva spetsar får något sorts frikort från kritik.

Det gäller inte endast Dahlen som ni diskuterar här utan är lika i alla klubbar.

De bäst betalda ska vara ledande i laget, de ska vara en kedja som alltid hotar motståndarna och får det att väga över för laget.

Kollar man på Dahlens siffror i år så är ju 11p på 16m ingen kris offensivt, det är bra siffror helt klart även om han säkert kunnat producera lite till. Det som sticker ut är ju -10 i +/-, det är riktigt jävla dåligt för en spelare i en ledande kedja. Tanken är ju att man ska gå plus på deras offensiv och de ska trycka tillbaka motståndare och skapa momentum, inte ge iväg momentum.

Hade samma diskussion kring Pooley och Schilkey med en lövensupporter, för mig är de riktigt bra offensiva spetsar men de är ju ett sänke i 5 mot 5 och bidrar inte alls som förväntat med sina -9 och -10. Där måste man kunna kräva mer, tar hellre en spelare som gör färre poäng men går plus. Då kommer man vinna mer än man förlorar över en säsong.

Supportrar har en tendens att hålla stjärnorna och favoriterna om ryggen, men för mig ska ledande spelare bidra med mer och framförallt inte vara ett sänke i 5 mot 5.

Därför förstår jag kritiken mot Dahlen, lika väl som att vi som modoiter inte kan vara nöjda med vår förstacenter Ruohomaa där poängplockandet hackar och han ligger -4. Det är för dåligt av spelarna med högst lövekuvert för de är de som ska göra skillnaden och då håller det inte i längden att vara minus i 5 mot 5.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Någon mer än jag som undrar vad laget gjort denna vecka? ST har haft 2 artiklar om TIK, den ena om statistik och den andra om ekonomi, förvisso väldigt intressant men nu vill åtminstone jag läsa om vad som händer med laget just nu. Hur går rehabiliteringar, tankar om nya kedjekonstellationer, Antes funderingar, Juolevis vara eller icke vara, etc etc. ST har en ibland lam, på gränsen till slapp, uppföljning av distriktets enda elitlag. Som jämförelse bevakade Allehanda M0d0s träning i onsdags. Öka ST, säsongen har börjat!
Kommentera