1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582085 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2601836

Sv: HV71 - Timrå IK 2023-11-23
mikenomad: jag tycker att det är tydligt att laget saknar ledarskap, både på isen och i båset.
Ifjol hade vi Lander som härförare, och han dominerade dojon fullständigt. Ante hade därmed en ganska enkel roll, gissningsvis. Spelmässigt var fokus "sätta försvarsspelet!!1", vilket man får säga gjordes med bravur.

I år är Lander en skugga av sitt fjolårsjag, och kan rimligen inte ha samma impact vad gäller härförarskap. Ante "byggde vidare" spelmässigt, med ambitionen att lyfta den offensiv som fick stå tillbaka under fjolårets defensivsättning. Något som, så här långt, utan överdrifter kan sägas ha gått "sisådär".

Visst - vi h a r lyft offensiven betänkligt. Nu syns vilken otrolig skicklighet som den här forwardsbesättningen besitter. I spelet m e d puck. Att man inte lyckas göra mål ens när målvakten befinner sig bredvid buren kan vi lämna därhän. Det är närmast oförklarligt.
Men: spelet utan puck är fan riktigt jävla klent. Man forechechar bra när man ligger nära redan i pucktappsögonblicket, men i övrigt är man synbarligen vilse. Spelskickligare lag har autostrada genom mittzonen, även när Timrå hunnit ställa upp i organiserat försvar.

I egen zon är man, jämfört med ifjol, riktigt bedrövliga. Antingen är spelare som Erixon bara bra varannan säsong, eller så grejar inte den här backuppsättningen att spela det försvarszonsspel som Ante et al vill. Det ser ju helt sinnessjukt osynkat ut långa stunder. Och varför har man tenderat att falla tillbaka till det där passiva zonförsvaret (a k a "BP i 5-5") som jag trodde att vi skrotade efter 21/22?

Osv. Men sen är jag fruktansvärt, jävla megairriterad på coachningen. Jag fattar inte att man a) tokspelar Jonte trots att han har oerhörda problem i spelet 5-5, b) låter Juel agera Rautio 2.0 i båset, c) aldrig någonsin sätter någon av "topp 6" på bänken om spelaren varit iskall under matchen och lyft in någon ur "lägre 6" istället, d) sätter ihop och spelar så jävla konstiga 3:or i förlängningen...osv osv.

Det finns gott om frågetecken, och jag skulle gärna se att man börjar ta tag i det här nu. Tålamod, apselut. Upp till spelarna, sure. Men det måste fan snäppas upp på bänken.
Har varit synnerligen frågande till coachningen hela säsongen, men "fingertoppskänslan" (och signalerna den gav) sista 2 minuterna igår var bland det sjukaste jag sett. (Det tidigare rekordet hade beslutet att spela Rindell och Jonte tillsammans i 3-3...)

Vänder inte den här skutan snart är det ett gigantiskt misslyckande vi bevittnar. Hoppas Kapanen är redo att agera. Dom senaste 10 matcherna formligen skriker "bottenlagsbeteende". Och gårdagen...herremingud. Kan inte påminna mig om när jag såg ett lika handlingsförlamat Timrå, vare sig på isen eller i båset. Är förmodligen fortfarande i affekt, men den matchen gjorde mig livrädd på riktigt.

Jaja. Det är en dag i morrn å. Ingen skam att förlora i Scandinavium!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: HV71 - Timrå IK 2023-11-23
Positivt igen. J20 har 1-2 mot bästa laget i serien.
Låst ämne

Sv: HV71 - Timrå IK 2023-11-23
Bragd-Birger: Nog för att jag har ytterst svårt att föreställa mig hur det här laget/spelarna skulle kunna bli "hänsynslösa" ens i teorin så får Emil det att låta väldigt enkelt. mmm.. upp till bevis heter det ju!
Låst ämne