1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581934 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2607124

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2023-11-30
kulltorp: låter ju inte som en dålig idé, han gjorde ju faktiskt en tackling igår
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2023-11-30
En sak jag tänkt på rätt länge nu som har med juniorer att göra och som Sanny var inne på för någon vecka sedan. Elitklubbar värvar spelare från högstadiet och hittar kryphål i regelboken. En av Elitklubbarna jag tänker främst på är Örebro. Helvete vad dom är fula där. Det är sjukt många som blivit ditlurade för att smågrabbar tror att dom kommer bli bättre där. Tänker främst på Liv, Zetterberg, Radivojevic och det finns säkert mycket fler spelare. Pappor och mammor som blivit köpta av agenter och sportchefer för att paxa spelarna.

Förra året kom det ut en artikel om att Zetterberg ville ha bättre förutsättningar och bättre träningsmöjligheter, därför valde han Örebro. Men helt ärligt alltså, hur många spelare har lyckats på allra högsta nivå som kommer från Örebro? Carlsson är där nu, och han kommer nog lyckas också. Det tror jag garanterat. Men vilka fler?

Timrå har fostrat spelare som Henrik Zetterberg, Mats Näslund, Elias Pettersson, Fredrik Modin samt Inge Hammarström(innan brynäs såklart). Dessa har ju lyckats färga NHL på något sätt och har gått genom Timrås ungdomsled hela vägen. Vi har dessutom haft 10/20-tal spelare som nosat på toppnivå genom åren också.

Varför väljer man bort tryggheten i utvecklingen och historiken i talangutveckling för att gå till något oprövat? Mycket pengar och maktspel såklart.
I dagens läge så måste Timrå upp i den nivån också. Vi måste lura folk hit halvt olagligt framöver, annars kommer äckelklubbarna springa om oss totalt.
Låst ämne