1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581564 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2611213

Sv: Modo Hockey - Timrå IK 2023-12-07
Kerstin_k:

Det var inte vilka som saknades eller hur laget står i styrka på pappret med alla tillgängliga som vi diskuterade.

Det var Olles påstående att vi bjöd på mycket och hade dålig defensiv jag kommenterade med att samma gällde Timrå idag så det var inte bara ni som ej kunde kapitalisera på det som bjöds.

Ett stort problem med Timrås lagbygge är att det saknas den där toppbacken som alla de bästa lagen har t.ex Tömmernäs, Nygren, Joel Persson. Det finns få backar som kan skapa anfall från ingenting, vara kreativ och hoppa med i anfallen och tänka och hjälpa forwards i anfallsspelet. Ni hade LaLeggia som var denna typ men honom dumpade ni.

Skrev det redan förra året och det gäller även detta år, det är otroligt framtungt och när de offensiva stjärnorna inte dominerar varje dag så är Timrå inte bättre än en mittenlag.

Sedan är det inte bara att avlossa skott i bra lägen, många av era fina chanser kommer mot en målis helt utan skymning och i dagens SHL är alla målvakter så bra så blir det fri sikt tar de skotten, de skär av vinkeln för skytten och är aggressiv så det inte finns så mycket att träffa. Där var Timrå betydligt sämre än Modo att skicka in traffik på målet och skymma coh attackera målet och störa. Lite för bekvämt av stjärnorna som gärna var på utsidan och letade perfekta öppnande pass. MPS och några andra gjorde detta men det skedde för sällan.

Så att skylla på otur och oflyt i avsluten håller inte enbart för ni gjorde inte tillräckligt för att störa vår målvakt och göra det riktigt jobbigt för honom.

Så på vissa borde ju lite självkritik kring ert eget spel vara på plats istället för att skrika "utspelade", "rån" och "tur".
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Modo Hockey - Timrå IK 2023-12-07
Rytter: helt rätt analys, och det var precis det jag menade med att "basic" målvaktsarbete räckte för Lassi (eller vad han heter). Timrå var för mjuka i alla avslutslägen, pretty much. Det blev inte tillräckligt svårt för honom.

Det som kan störa mig (och har gjort hela säsongen egentligen, apropå självkritik mot det egna spelet) är ju att ingen "expert" ser det. Det låter hela tiden som att målvakten gör vääääärldens match när det egentligen handlar om uselhet från Timrå. ALLA - precis som du säger - målvakter i SHL räddar sånt här spel. Dom är för duktiga helt enkelt.

Kul med en modoit som håller nivå i kommentarer och analyser. ?

Du har också helt rätt angående backsidan och det får du medhåll från i princip hela den här boken. Vi saknar en general där bak. Och när den redan svaga backsidan saknar sina starkaste defensiva pjäser blir det givetvis jävligt tungt.

Timrå har dock presterat mycket bättre än ikväll på slutet. Framför allt defensivt. Så det gäller att hitta tillbaka till det redan på lördag. Dessvärre möter man ytterligare ett lag med lite hafsigare spel som ställer svåra frågor till Timrå. Gäller att man inte hoppar med i "byta-chanser-spelet" igen.

Grattis till segern!
Låst ämne

Sv: Modo Hockey - Timrå IK 2023-12-07
Rytter: Vi avslutar kvällens analys med en som borde ha bäst koll i Modolägret.

"Hade inte Lassi stått på huvudet i dag hade vi inte haft det här slutresultatet", sade Modotränaren Mattias Karlin på presskonferensen.
Låst ämne

Sv: Modo Hockey - Timrå IK 2023-12-07
Rytter: tror inte jag skrev att vår backsida var bättre än er idag. Jag skrev att vi har en skadeskjuten backsida men er är så här dålig hela tiden. Sen är det väl fel att benämna LaLeggia som ”toppback”. Han gjorde många poäng men han var rent bedrövlig i defensiven. Våra problem på backsidan är att vi har ett par för många offensivt lagda backar. Lyytinen, Forsmark, Eronen och Rindell. Dom tuggar alla mycket istid men dom är för svaga defensivt. När vi har två tunga defensiva pjäser på skadelistan i Svensson och didde så blir det väldigt tydligt och det blir svårt att balansera backparen.
Låst ämne

Sv: Modo Hockey - Timrå IK 2023-12-07
Rytter:
vem har sagt skylla på oflyt?otur?
är du helt "kokko" i huvudet?
såg du matchen med ett öga?
vi brände ju massor av chanser
vi har för klena avslut
ni tog vara på era chanser


Så att skylla på otur och oflyt i avsluten håller inte enbart för ni gjorde inte tillräckligt för att störa vår målvakt och göra det riktigt jobbigt för honom.

Så på vissa borde ju lite självkritik kring ert eget spel vara på plats istället för att skrika "utspelade", "rån" och "tur
Låst ämne

Sv: Modo Hockey - Timrå IK 2023-12-07
Ja tyck att Edfelt väx för var match!
En jävla speed på rören 🙂
Låst ämne

Sv: Modo Hockey - Timrå IK 2023-12-07
Rytter: Känns inte som att det var oflyt eller otur i avsluten. Helt enkelt för dåligt i avlutslägen, som vi ändå hade en del av.

Men antalet chanser hjälper föga om kvaliteten på avsluten är för dåliga och där har man sig själv att skylla
Låst ämne

Sv: Modo Hockey - Timrå IK 2023-12-07
Rytter: Har inga som helst synpunkter på din nivå, men tror inte att det är lönt att fortsätta med detta - det kommer bara skapa ännu mer aggression tyvärr.
Låst ämne