1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582425 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2611309

Sv: Modo Hockey - Timrå IK 2023-12-07
Rytter: helt rätt analys, och det var precis det jag menade med att "basic" målvaktsarbete räckte för Lassi (eller vad han heter). Timrå var för mjuka i alla avslutslägen, pretty much. Det blev inte tillräckligt svårt för honom.

Det som kan störa mig (och har gjort hela säsongen egentligen, apropå självkritik mot det egna spelet) är ju att ingen "expert" ser det. Det låter hela tiden som att målvakten gör vääääärldens match när det egentligen handlar om uselhet från Timrå. ALLA - precis som du säger - målvakter i SHL räddar sånt här spel. Dom är för duktiga helt enkelt.

Kul med en modoit som håller nivå i kommentarer och analyser. ?

Du har också helt rätt angående backsidan och det får du medhåll från i princip hela den här boken. Vi saknar en general där bak. Och när den redan svaga backsidan saknar sina starkaste defensiva pjäser blir det givetvis jävligt tungt.

Timrå har dock presterat mycket bättre än ikväll på slutet. Framför allt defensivt. Så det gäller att hitta tillbaka till det redan på lördag. Dessvärre möter man ytterligare ett lag med lite hafsigare spel som ställer svåra frågor till Timrå. Gäller att man inte hoppar med i "byta-chanser-spelet" igen.

Grattis till segern!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Modo Hockey - Timrå IK 2023-12-07
Kerstin_k: njaaaooooo men visst brukar väl studion vara ganska bra när det gäller att påpeka att vi skjuter mest i ligan, att vi hade en radda matcher före vår vinst-streak där vi var extremt ineffektiva osv? Wikegård har tagit upp det, sanny har tagit upp det.

Vi har gott om lirare men vi har för få killers. Vi hade verkligen behövt en Rattie i det här laget. Vi har några mindre smickrande tabeller som vi ligger i botten av men en som jag tycker förklarar vår backsida är ICINGS. Vi slår flest icings i hela ligan och det sammanfattar vår bristande kreativitet i uppspelsfasen. En annan statistik som jag tror förklarar vårt svajande spel är att vi numera är näst sämsta lag på att blockera skott. Bara OINK är sämre. Det är ett underbetyg att modos 3-2 mål ens får gå fram, den pucken ska låsas eller blockeras. Skulle med glädje ställa av en av våra stjärnspelare nu för att få tillbaka Svensson på isen. Skulle ställa över en till för att få tillbaka didde.

Den här 4-2 torsken mot Modo borde ha varit en 3-1 vinst. I den här boken säger vi alltid ”det är typiskt att motståndarna ska vara så effektiva samtidigt som vi skjuter så många skott” men det är lätt för motståndarna att vara det när den missade markeringen sker mitt framför egen kasse istället för i mittzon. Tycker till och med ett lag som Modo var ganska bra på att hålla rent framför egen kasse men där har vi gått bort oss många många gånger denna säsong samtidigt som vi är alldeles för veka framför motståndarnas kasse. Mjäho, var han ens på isen idag? Ring Alvarez igår!
Låst ämne