1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581831 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2611476

Sv: Modo Hockey - Timrå IK 2023-12-07
SPOODI: Jag författade ett mail till biljettansvarig person hos Timrå IK:

"Hej.

Jag misstänker att även du beskådade vad som ägde rum i början på matchen igår. Vad tycker du om det?

Det är ju snarlikt det som skedde i Södertälje för inte länge sen, när Djurgårdens fans skämde ut sig och matchen fick färdigspelas helt utan publik.

Vill vi ha det på det här viset? Nej, det vill nog ingen "normalt funtad" människa. Ja, bortsett de fullständiga idioter som utsätter hockeyälskande supportrar för den här typen av idiotiska saker!

Vad kan man göra åt det är väl frågan? Ja, till att börja med, ge de som är ansvariga ett RIKTIGT kännbart straff. Ett straff som klart och tydligt förmedlar budskapet att den där typen av beteende som supporter till Timrå IK inte alls är acceptabelt. Och för att tydligt nå fram är jag övertygad om att Ni som klubb behöver ta i med hårdhandskarna, alltså på riktigt!

En avstängning på ett antal matcher, säg 5, kommer inte att hjälpa ett dugg. Det behöver kosta mycket mer än så att bete sig på det här viset. Om ni som klubb ska kunna sätta ner foten på riktigt så är säsongen över för deras del. Det är ju alltså inte ett dugg synd om dom här personerna. Dom får ha löst hur många säsongskort dom vill. Det ju deras, ursäkta uttrycket, eget jävla ansvar att bete sig normalt!"
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Modo Hockey - Timrå IK 2023-12-07
Rip Kirby: Såg matchen på stream och blev på sjukt dåligt humör av pyroidioterna igår. Förtog hela stämningen och derbykänslan kom aldrig tillbaka. Jag undrar om nån av er som pysslar med detta också hänger här på HS eller om iaf nån här känner/vet vilka det är?

Jag skulle väldigt gärna vilja veta VARFÖR ni/dom gör detta? För det är totalt kontraproduktivt det ni/dom håller på med. Klackens primära uppgift är att stötta laget och vara stämningshöjare på matcherna. På vilket sätt bidrar pyroteknik till detta eftersom läktare får utrymmas (om än tillfälligt som igår) och 99% av supportrarna istället blir förbannade, irriterade och besvikna? Tror ni laget gynnas av detta? Tror ni spelarna tycker "åh så häftigt, riktiga supportrar det där"?

Jävla wannabe-ultras....Ni har ingen plats i vare sig SHL- eller allsvensk idrottskultur. Stäng av idioterna i 5 år.
Låst ämne

Sv: Modo Hockey - Timrå IK 2023-12-07
Rip Kirby: Jag gjorde ett litet men tydligt tillägg:

"Jag glömde en avgörande sak: Det behöver framgå klart och tydligt att det är Timrå IK - alltså huvudföreningen, som står bakom avstängningen. Inget ont alls om supporterklubben, dom gör ett hästjobb och genomför resor för alla oss hockeyälskande supportrar runtom i Sverige. Men det är ju precis detta som helt riskerar att förstöras med ett sånt här beteende. En familj kanske vill åka en lördagsmatch, en alldeles fantastiskt fin upplevelse för de barn och ungdomar som får åka med och titta när laget man älskar spelar match, men som helt riskerar att bli en mardröm. Det är just detta - jag är pappa själv till en tonåring som älskar Timrå IK - jag kommer inte våga ha med honom på någon resa alls i framtiden, OM nu inte Timrå IK TILLSAMMANS med supporterklubben gör något för att försöka komma tillrätta med detta.

Men om det ska få kraft är jag övertygad om det är Timrå IK som behöver stå bakom avstängningen, inte enbart supporterklubben."
Låst ämne

Sv: Modo Hockey - Timrå IK 2023-12-07
Rip Kirby:
Jättebra skrivet, hoppas du får svar av föreningen och att de agerar. Sånt här får inte hända, framförallt inte från Timrå supporters. Avstängning resten av säsongen minst. Dessa personer har inget att göra på hockeymatcher, inte heller på andra idrottsarrangemang.
Låst ämne

Sv: Modo Hockey - Timrå IK 2023-12-07
Rip Kirby: vakert! Tror att alla supporterföreningar i SHL och HA måste gå ihop och verkligen ta ett krafttag mot detta. Några vet ju självklart vilka som tuttat på. Sjukt dumt beteende
Låst ämne