1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581771 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2630333

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2024-01-13
Olle: Jo. Men det kunde man nog räkna ut på förhand att våra hemvändare inte skulle vinna med 10-0 varje match och utklassa hela SHL. Som jag ser det är de framförallt något att bygga en grund kring. Vi är inte allt för bortskämda med spelare på denna nivå som vill spela här och har klubbhjärta. Det är nu grunden för kommande säsonger ska sätta sig. Sen kan man kapa de som inte vill vara med på resan och gör ett halvdant jobb. Som jag ser det är ingen helig. Är lite som bör man expanderar ett företag, några är rötägg och några är överbetalda det gäller hitta de som är värda att satsa på långsiktigt som drar åt samma håll. Är man inte ett rent köpelag som t.ex Växjö är det så man måste jobba. Det är så Skellefteå har jobbat nu många år med en grundstomme av "egna" spelare på hög nivå. Om vi ses här om några år tror jag några av våra hemvändare ses som floppar och några andra är stommen som lite nya spelare byggs kring. Det är inte så illa egentligen, men skulle behöva förstärkas på samtliga positioner. Förutom nyss nämnda backbekymmret behöver vi nog en riktig målskytt också. Våra hemvändare ska nog snarare ses som stommen som håller hög grundnivå vilket kan behöva spetsas till med en riktig bra sniper.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2024-01-13
thorwald: Jag tror ingen förväntade sig att hemvändarna skulle vinna matcherna åt oss med 10-0 men jag tror i princip alla förväntade sig att vi inte skulle ligga dyngsist i skotteffektivitet, inklusive oberoende sportjournalister och experter.

Skellefteås ”stomme” som burit dom genom åren har ju genomgående legat i den absoluta poängtoppen? Jag tror det är som Kronvall sa i studion, vi ligger nånstans i tabellen där vi ska vara. Timrå är inte ett topp 6-lag, Timrå har inte spelarmaterialet för det. Sen kan man ju fundera på var i tabellen man kommer sluta när man förlorar 8/10 matcher och 5 raka hemmamatcher.

Det är bra att du har framtidstro och känner att vi bygger för framtiden med en bra stomme. Jag som dysterkvist tror inte vi bygger ett skit just nu, vi får slåss med näbbar och klor för att undvika kval denna säsong.
Låst ämne