1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582085 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2635349

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-01-23
Knylan: Intressant lyssning som alltid. I domustrappan tar de bl.a upp vilka spelare utan kontrakt de tycker ska få vara kvar nästa år och inte. Alla är överens om att Mieho nog inte blir kvar och alla tycker att Boyce ska få nytt kontakt. Vad gäller Pääjärvi är det 50/50 beroende på vad han vill ha. Sedan tror jag att en av Lundin och Erik Andersson ryker. EA har ju varit grymt bra på senare tid medans Lundin visat bra takter sedan han fick spela med Dahlen.

Sedan spekulerar de i att 1 eller 2 av Hanzl, Lyytinen och Rindell nog kommer att få gå. Hanzl Hanzl Hanzl, där sitter nog problematiken. Vill man ge en 36-åring som kan vara grymt bra ibland och mindre bra ibland ett nytt 1-2 årskontrakt? Beror på pengarna till viss del. Samt vad Kapanen och Jokinen ser framöver och hur de vill bygga laget. För räkna med att Jokinen redan nu får ha åsikter vilka spelare han vill ha kvar och ha in. Jag vill som många andra ha kvar både Lyytinen och Rindell. Blir ledsen och besviken om inte båda blir kvar faktiskt. Men 1-2 backar måste vi ha in för att stärka vår backsida så någon måste gå. Om man inte avbryter med Erixon, Strömberg eller Eronen så måste nog tyvärr en av Lyytinen och Rindell gå. Tror ni att man kommer att bryta ett kontrakt fast det kostar mycket? Jag är tveksam, men KK har ju visat handlingskraft tidigare. Det blir ju mer pengar nästa år för alla SHL-klubbar. För Hanzls lön skulle vi kunna få 1-2 bra backar om Pettersson spelar 2:a center. Men han har varit bäst som ytterforward i sin karriär. Vi får se hur man tänker där. Det blir spännande. Lär hända saker redan innan säsongen är slut kanske nu när Jokinen är klar.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-01-23
Zäta75: Helst skulle jag vilja behålla samtliga tre. Alla grymma spelare. Måste verkligen hittat mer bang for the buck om det ska vara värt att inte förlänga imo. Isåfall är väl Hanzl och Rindell närmast om man vill spara pengar samtidigt som man får möjlighet att göra en förändring på backsidan. Gillar Rindell skarpt, men i ärlighetens namn är han rätt svajig emellanåt. Ska vara en riktigt stabil pjäs som ersätter dock, har svårt att se någon sådan vara billig. Kanske finns någon klubb som vill ta över någon av de andra backarnas kontrakt så kan man behålla både Rindell och Lyytinen?
Låst ämne

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-01-23
Zäta75: EA alla dagar i veckan, skulle gärna se han ett steg upp i hierkan istället för Lundin (iaf på prov) då EA sett mycket piggare ut senaste tiden än Lundin. Hanzl behöver inte vara så snabb på rören så länge han fortsätter placera sig rätt och har en ung och snabb omgivning. Spelsinnet den karl besitter är svår att köpa för pengar.

Jag är rätt okunnig på Liga så ställer frågan här, finns de talanger i Jukurit som kan följa med över pölen?
Låst ämne