1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581548 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2647841

Sv: Apropå nånting...
Sputnik1: Tror nog att KK har stenkoll på vad vi behöver, så du kan vara lugn. Sen om det passar börsen är en annan femma, det får man inte glömma heller då den är väldigt tunn.

När du säger att du vill bryta kontrakt, hur tänker du då? Antar att du menar att kontrakten tas över av nån annan klubb, för vi har inte råd att köpa ut spelare, en sån klubb är vi inte.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Otto1: Jag tror (eller hoppas i a f) att Kimpan försöker lösa Eronen. Han bör vara hyfsat attraktiv i Finland, landslagsspelare and shit som han är.
Eronen värvades som en offensiv back med PP-kvaliteter. Utan att vara alltför hård kan vi väl konstatera att det inte riktigt är det vi sett på isen. 84 matcher, 5 mål. Visst, sen gjorde han 3 mål på 7 slutspelsmatcher, men...den Eronen glömdes nog kvar i Örebro efter gejm seven.
Defensivt är han heller ingen klippa. Eller i uppspelen. SHL är helt enkelt inte en liga där han kan spela i sin komfortzon. Låt oss hoppas att han får återförena sig med den i Finland nästa säsong.

Erixon vill jag däremot ha kvar. Tyckte han var riktigt bra förra säsongen, och jag tycker han håller uppe spelet rätt bra även nu om man tar hans fysiska status i beaktande. Hel och fräsch är han rejäl och stabil.

Rindell blir ett tapp utifrån nuvarande backbesättning. Där behövs verkligen hans offensiva flärd. Men: han är trots allt en LaLeggia-light, om än med potential att bli en LaLeggia Standard Edition. Spelsinnet är sisådär, och förmågan att göra snabba säkerhetskalkyler ungefär noll. Han väljer a l l t i d det offensivt vägvinnande alternativet, även om risken för misslyckande är överhängande.
Däremot är jag impad över hans utveckling i det defensiva spelet utan puck. Hans fysiska spel har lyft sig rejält, och han stirrar mindre puck.

Oersättlig är han nog nästan, om vi tänker att vi behöver hans spelartyp i laget. Men gör vi det? Njae. Däremot behöver vi en rörlig, kreativ tvåvägsback. Typ en Lyytinen till. Och här är man ju sugen på att veta vad man skulle kunna få in för Eronens lön. Jag tycker att det är tydligt hur mycket den här typen av back betyder, även utan att det behöver vara någon Joel Persson-nivå på det. Lex Edfeldt. Han är egentligen inte mogen för att spela så mycket som han gjort på SHL-nivå, men hans rörlighet och vilja att spela snabbt och konstruktivt ur egen zon ger Timrå en dimension i spelet som är väldigt mysig.

Till skillnad från i fjol blir årets silly intressant på riktigt. Mer The Way of Kapanen, ny och fräsch input från Jokinen. Att det blir bättre är inte säkert på något sätt (ryser fortfarande lite när jag tänker på att Bernhardt var vårt förstaalternativ på Eronens plats), men något annat blir det. Och det är ju spännande.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Otto1: Givetvis förstår jag att vi inte kan köpa oss ur hur som helst. Var lite felformulerat, men jag hade inte gråtit om man med "samrådan" gått skilda vägar med Eronen till exempel. Även om det inte känns givet att nåt lag skulle ta över hans län bara sådär.

Det skall väl vara om han hamnar utanför truppen om Jokinen inte tycker att han passar in i hans spelmodell. Och därav själv vill dra vidare.
Drömma går ju. 🙃
Kommentera