1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581782 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2655463

Sv: Apropå nånting...
J F K: Man kan vrida och vända på allt exakt hur mycket som helst. Faktum är att träffen tar i huvudet, med hjärnskakning som följd. Sedan kan man alltid diskutera alla tacklingar och händelser till förbannelse. Det går snabbt där ute. Rindell fumlade och kunde kanske ha gjort saker bättre. En annan tackling en annan gång hade kanske inte blivit lika dålig om den spelaren inte tappade balansen precis innan? Det går snabbt det ute.

Jag lägger inte skuld åt något håll förut just åt kanske media och de som arbetar på TV4(tidigare Cmore) samt de som poddar och diskuterar som ska lägga skuld åt det ena och det andra hållet i precis varje tackling som landar fel. Vi behöver komma ifrån det. Man behöver heller inte kabla ut det i sociala medier för att elda på debatten mer än nödvändigt. Började tycka att det är för mycket tacklingshets från media redan för något år sedan… och det blir ju inte mindre fokus direkt.

Fula tacklingar ska såklart stängas av. Och fina, rena, bra tacklingar ska hyllas och visas upp. Nu är fokuset i princip endast på de tacklingar som orsakar skada, vilket är fel.

Titta på andra ligor som t.ex. NHL. Hur många dåliga tacklingar kablas ut i deras kanaler och ska diskuteras i all evighet?

Tror att svensk hockey skulle må bra av ett fokusskifte hos journalisterna i Sverige.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
covfefe: Sedan håller jag med om att domarna kritiseras, diskuteras och gnälls på sjukt mycket i Sverige. Ni kanske inte minns framförallt Djurgårdens utspel i slutspelet förra säsongen. Helt makalöst att Stoppel får hålla på sådär.

Det sprider sig naturligtvis längre ned i åldrarna och till fansen också. I NHL är det sällan eller inget gnäll på domarna. Visst är de något bättre, men inte fan är de felfria där heller.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
covfefe: Jag kan köpa det, med ett påpekande. I NHL skulle tacklingen bedömts hela annorlunda än i Sverige med tanke på att mottagaren (Rindell) inte försvarar sig.

Det är lite av hela poängen med diskussionen inom Sverige, att vi bedömer endast tacklaren. Här skadas Jakob Noren som tillhör MoDo i en match mot USA inför JVM:
Se länk

Det blev inget matchstraff och ingen avstängning där, trots hjärnskakning för Noren.
Det är alltså en stor discrepans mellan hur vi bedömer tacklingar i Sverige jämfört med internationellt. Skillnaden är helt enkelt mottagarens ansvar. Internationellt förväntas man skydda sig om man är tacklingsbar. I Sverige faller inget sådant ansvar på puckföraren.
Kommentera