1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582199 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2655480

Sv: Apropå nånting...
J F K: Ja jag tycker det är en grej att sitta i affekt så här på ett forum under brinnande match och såga en domares prestation, det hör nästan till.
(Inte personligt påhopp då, utan kritisering av ett domslut)

Men när man tar det till nästa nivå och taggar in domare och sånt på typ Twitter och skriver väldigt hemska saker personligt riktat. För att rubba det i ansiktet på dom så att säga, Ja då har det gått alldeles för långt.

Håller med folk om att kvaliten på vissa domare är sådär i SHL, men vi är rätt unika i hockeyvärlden att sätta så mycket Fokus på just domarna också.

Tyvärr tror jag effekten blivit att domare idag inte vågar ta vissa domslut, för att det blir sån storm ur ingenting.utan snarare låter ryggsäckshockeyn börja få mer och mer fäste, vilket stryper lirarna.

Man har ju läst hur SHL domare tycker det är så skönt att åka till Schweiz och döma för att det inte alls är samma fokus på domarna där.

Vi behöver nånstans hitta en balans, för går det för långt utför så lär vi inte ha några domare som vill döma med klimatet som är i Svensk hockey.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Sputnik1:
Det är som jag tolkar att du menar att det i svensk hockey blivit legitimt att häva ur sig precis vad som helst om domare. Att det dessutom blivit en slags sanning att vi har usla domare, när jag faktiskt tror att de står sig rätt bra mot i andra europeiska länder. Det är långt ifrån ovanligt att våra domare dömer i internationellt viktiga sammanhang.

Ja, det blir sjukt trist. Här ska det dessutom intervjuas domare. Det ska bedömas domare i tv. Det ska skrivas i affekt på sociala medier osv.
När man läser i Djurgårdens forum så är de övertygad om att exakt hela hockeysverige för en mobbningskampanj mot Grewe och att knappt någon ens ifrågasätter det korkade i det.

Nu har vi en civiliserad - mestadels i alla fall - diskussion. Något jag inte har något som helst problem med. Vi behöver inte ens tycka samma sak.
Kommentera