1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2655483

Sv: Apropå nånting...
Sputnik1:
Det är som jag tolkar att du menar att det i svensk hockey blivit legitimt att häva ur sig precis vad som helst om domare. Att det dessutom blivit en slags sanning att vi har usla domare, när jag faktiskt tror att de står sig rätt bra mot i andra europeiska länder. Det är långt ifrån ovanligt att våra domare dömer i internationellt viktiga sammanhang.

Ja, det blir sjukt trist. Här ska det dessutom intervjuas domare. Det ska bedömas domare i tv. Det ska skrivas i affekt på sociala medier osv.
När man läser i Djurgårdens forum så är de övertygad om att exakt hela hockeysverige för en mobbningskampanj mot Grewe och att knappt någon ens ifrågasätter det korkade i det.

Nu har vi en civiliserad - mestadels i alla fall - diskussion. Något jag inte har något som helst problem med. Vi behöver inte ens tycka samma sak.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
J F K: I andra länder ser man mer allvarligt på att kritisera domare. Grönborg får dessutom ovett i finsk press. Tveksamt om det skulle ske i Sverige.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
J F K: Tror jag skrev lite klumpigt om att skriva i affekt. Det jag menade är att det är en sak att sitta på ett forum som hockeysnack och kritisera ett domslut och säga att "domaren skulle gått till specsavers" om det är en uppenbar miss där domaren kanske stått mitt framför en sitation.

Jag tycker alltså att man måste få kritisera, vissa situationer under match men jag är emot dreven som blir mot domare överlag. Precis som man brukar kritisera spelare i sitt eget lag.

Jag tror väl heller inte egentligen att våra domare är jättekassa, sett till nivån på hockeyn ute i europa, snarare borde de vara de bästa sett till att SHL numer typ är den bästa hockeyligan i europa. Men jag tror de påverkas av de dreven som blir i social media och att det till viss del är en av anledningarna till att vi ser att mer spelförstörande moment får fortgå, och att det stryper lirarna så att säga.
För man vill inte ta obekväma beslut utan hellre friar.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Ser ut att kunna bli "lapp på luckan" på lördag. 4500 sålda, 4 dagar till match och dessutom löning på fredag.
Kommentera