1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2666148

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2024-03-05
Sputnik1: helt säker att Jonte snart tystar oss och visar vem som bestämmer. Jag vill gärna splitta superkedjan och ge Dahlén chansen med Hållander och Lander.

Wedin skulle sedermera göra kaos med Hanzl och EP. Mark my words, vet att det är testat, dock säker på att det är helt jävla rätt.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2024-03-05
Eugen Sandberg: Jag tror det är helt jävla fel. Wedin-Lander-Hållander kompletterar varandra riktigt bra. Det ser jag inte alls attt Dahlen gör, inte ens om han vore i form.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2024-03-05
Eugen Sandberg: jag är ytterst tveksam till att - ännu en gång - splittra den bäst fungerande kedjan för att "få igång Jonte". Den trista sanningen är att han inte höjt en enda kedja han spelat i den här säsongen (undantaget Lundin/Hartmann i några matcher).
Lander-Hållander-Wedin kuggar så jävla bra ihop bl a beroende på varje spelares energi, närkampsspel och driv. Har dom forecheckat fast pucken i offensiv zon vet dom precis hur dom ska göra, och samtliga är väldigt bra i den delen av spelet. Lander/Hållander gräver, Wedin är mästare på att skapa sig yta och ta sig ur trånga situationer. Det ser helt sömlöst ut när dom agerar ihop.

Med Jonte får vi visserligen en formidabel passningsläggare, men tappar ju i princip helt forecheckingen/närkampsspelet. Dessutom sjunker tempot.
Vi skulle absolut få en bättre Hanzl-line med Wedin där ist f Jonte, men jag tror att kvaliteten i Lander-kedjan skulle sjunka så mycket att det blir en nettoförlust.

Vårt hopp står till att Jonte plötsligt vaknar till liv och blir den spelare han egentligen är. Vilket tyvärr känns rätt långsökt med bara tre omgångar kvar av grundserien. Tror mer på Hanzl där i ett slutspel, men en intensitetshöjning på honom skulle å andra sidan kunna dra med sig både EP och Jonte.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2024-03-05
Eugen Sandberg: Kan vara värt en chans. Wedda är ju en spelare som även han kan driva spelet på egen hand och som skulle kunna få igång Hanzl och EP.

Kanske värt att splitta för att få 2 bra kedjor. Inte så att Wedda och Hållander är beroende av varandra just heller.

Dahlén kanske skulle kunna få sig ett lyft med att spela ihop med Hållander som är i trans just nu.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2024-03-05
Jag experten pp är vi ju nästan sämst i serien påproblemet är right skyttet och direktskott tyvärr får man nog ingen respons
Mitt enkla tips är sätta Rindell i slottet likt Hartman när han är med den ende som hittar målet är väl Wedin bland forwards detta sker nog aldrig då man tror det räcker med tombola och vaska i femmorna..
Låst ämne