1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582205 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2669777

Sv: Apropå nånting...
DenRöda: Strömberg bör man erbjuda en tjänst på kansliet också, på plan gör han inte många rätt förutom att täcka ett par skott per säsong. Han har bedrövligt positionsspel, hans passningsspel är under all kritik, han är långsam kan inte boxa ut framför mål eller smälla på längre, lägg till att han är mer skadad än tillgänglig för spel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Dr.Krykov: Diddes styrkor ligger i närkampsspel kring sarg och framför mål, i situationer när det är så statiskt spel som möjigt. Tycker att detta lyser igenom i statistiken.

Han är överlägset bästa back i Timrå när det kommer till Boxplay(statiskt spel). Det krävs över 12:20 minuters spel i PK för varje insläppt mål. Näst bäst där är Eronen på 6:22 minuter.
Spelare som Lyytinen och Perte, som man betraktat som defensiva jättar, ligger så lågt som 3:42 och 5:23 minuter. Så någonting gör han jävligt rätt i den spelformen, trot att man kan tillskriva vissa delar av statistiken slumpen.

Däremot är han bra mycket sämre i spel 5-5. Räddningsprocenten när han är inne på isen är bara 89%, sämst av alla ordinare backar. Detta kan jämföras med Lyytinen som verkar vara ett defensivt monster på 95%. Viss del av detta kan säkert bero på slumpen (precis som i Boxplay) men något gör Didde uppenbarligen sämre här. Sedan kan Rindell som backpolare påverka en del också..

Så vart landar man gällande Didde? Jo, att det finns en klockren roll för honom som 7:back, lira vartenda Boxplay och att avlasta i defensiv zon. Att då få slippa med en säkerhetsrisk som Rindell hjälper säkert en hel del för att putsa han 5-5 statistik.
Dessutom är han en stark ledargestalt, och skulle täcka skott med fontanellen om det så krävdes, vilket adderar till min syn av honom som en fullgod del av backbesättningen.
Dock kan analysen bli annorlunda när man börjar tänka på skadehistoriken...
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Dr.Krykov: Jag håller inte alls med om Strömberg. Märklig kommentar.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Dr.Krykov: Det är dock lite väl förhastat. Spelare har formsvackor, och Didde är i en sådan nu. Glöm aldrig när han senast kom tillbaka från sin skada där han gick typ 11 matcher utan att släppa in mål bakåt. Han är nyttig, och i ett slutspel kommer han växa tror jag.
Kommentera