1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581564 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2672728

Sv: Åttondelsfinaler 2024: Timrå IK - Rögle BK
Andersson: Ante - precis som hela föreningen - har avslöjats i år. Kapanens beslut att ta in Eronen som sista (och dyraste) back och därmed gå in i säsongen med en både sportsligt och numerärt svag backsida. Ödesdigert.

Sen Ante. Förutom backsidan dårå var allting bäddat för Nästa Steg. Laget var i princip helt intakt (har vi någonsin haft lägre spelaromsättning mellan två säsonger?), och defensiven var satt. Vi spåddes ha ett försprång direkt från seriestart medan konkurrenterna försökte få in alla nya spelare i sina spelsystem.
Tjena. Vi såg precis lika yrvakna ut som vi gjorde vid säsongsstarten året innan, och förutom ganska exakt fem matcher (där vi inte tog betalt) var det omöjligt att se någon som helst positiv spelsystemutveckling. Om något backade vi. Vårt uppspelsspel (en akilleshäl under hela Antes tid i klubben) var fortsatt dysfunktionellt och upp till spelarna själva. Detta profiterade dom andra lagen stenhårt på. Ligg på deras backar, ha tålamod i speluppbyggnad och spela säkert, var kompakta i mittzon. Ridå, Timrå.

Men det gnetades på. Obegripliga kedjeformationer fick oändligt antal chanser, Europas sämsta PP lämnades helt i sticket, iskalla spelare med hög kedjestatus matades med istid, heta spelare längre ner i hierarkin fick noll/nada/nichts i belöning.

Tack för kvalet Ante, men jävvlar så det är dags för coachbyte nu. Jag vet inte hur många gånger jag har gnuggat mig i ögonen när jag sett vilken kedja som sätts in när man försvarar ledning med två minuter kvar, eller när det ska tampas om bonuspinnar. Time-out? EN (1) gång på hela säsongen har det tagits tidigare än när det återstår mindre än 3 minuter av tredje perioden. E N!

Och nu bänkar man Rindell. Tog det 52 omgångar innan man fattade att han inte har något som helst säkerhetsstänk i sitt spel? Och på vilket sett innebär denna brist en större negativ nettoeffekt på Timrås chans att vinna en match än Eronens div1-spel i b å d a zonerna?
När Edfeldt kom in i 3e perioden när vi jagade...herre-min-fucking-gud. Är detta på riktigt?

Dom som verkligen borde ha petats under matchen igår:
- Hanzl. Sämsta insatsen någonsin, och då har han ändå varit på ett starkt sluttande plan sedan i julas. Helt ointresserad. Hur i helvete kan man fortsätta spela honom? Signaler, anyone?
- Jonte. Får inte ut någonting och dödar sin kedja. T o m Wedin blev harmlös i den omgivningen. Känns jobbigt att konstatera, men Jonte är just nu hockeykedjornas motsvarighet till Kryptonit.
- Eronen. Usel hela säsongen, och just nu är han - på riktigt - division1-mässig i alla viktiga situationer på banan. Noll självförtroende. Hur i HELVETE kan man spela honom som man gör? Och från start sätta ihop honom med en matchotränad Svensson? Om det inte gjorde så ont skulle man skratta åt eländet.

Osv. Fascinerande ändå att man kan vara helt förberedd på två matchers avstädning men ändå lyckas bli besviken. Vi uppfinner ett nytt säsongs-low för varje match vi spelar. Vårt representationslag åker runt och pissar på klubbmärket, och tomtarna i båset fyller på vattenflaskorna.

Men, men. I morrn tar detta elände slut, och därefter väntar en intressant vår. Det finns en hel jävla del att jobba på, på i precis alla nivåer. Vår klubb är ett organisatoriskt vrak. Ett Rom (eller en fungerande ishockeyklubb) byggs inte på 6 månader, men förhoppningsvis finns det någon form av förmåga att i a f ta något jävla kliv i rätt riktning.

ALLA TILL LADAN!!!!!!!1
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Åttondelsfinaler 2024: Timrå IK - Rögle BK
Bragd-Birger: Huvudet på spiken!
Liten egen reflektion om gårddagsmatchen är att Jonte jobbade hårdare än både Pääjärvi o EP som var helt frånvarande. Jonte fick inget att stämma men försökte åtminstone stora delar. EP & MPS såg inte ut att försöka ens, lite Hanzl light.
Låst ämne

Sv: Åttondelsfinaler 2024: Timrå IK - Rögle BK
Bragd-Birger: Jag tycker man ska sätta Hanzl på läktaren av skäl som redan ältats i den här boken. Han har noll intresse av att bidra. Jag tycker att Timrå inte ska ersätta Hanzl utan kicka upp Erik Andersson istället. Han får tidvis skit för att han inte levererar men med vilka får han spela då? Skicklighetsmässigt slår han så klart inte Hanzl men jag tar hellre en EA som ger 100% än en Hanzl som går på 20% ALLA dagar i veckan. EA är en tvåvägscenter. Han skulle leverera mer offensivt med bättre kedjekamrater men han har aldrig fått chansen för vi har haft så mycket stjärnglans i laget. En glans som nu är rejält sotad.

Kicka Hanzl, ersätt honom inte, in med EA, spara en slant. Det är inte hockeykompetensen i laget som felar, det är för få som går i bräschen och visar för andra hur slipsen ska knytas. EA kan vara en sån spelare.
Låst ämne

Sv: Åttondelsfinaler 2024: Timrå IK - Rögle BK
Bragd-Birger: örebro bänkade sina sk stjärnor,vad hände då? Laget började leverera. Tufft av tränaren att markera. Och tydligen rätt agerat. Spela de som.är bäst för tillfället och ge mindre tid till de som inte alls levererar. Hockey är färskvara och att man var bra förr kan man inte ta 100 % hänsyn till. Spela de med vilka och självförtroende. Våga var en obekväm coach
Låst ämne

Sv: Åttondelsfinaler 2024: Timrå IK - Rögle BK
Bragd-Birger: Klockren analys!!
Låst ämne

Sv: Åttondelsfinaler 2024: Timrå IK - Rögle BK
Imorgon hitt hann ljuse på kartan!!!💪💪💪
NU ha vi mörkat färdigt ä kör över Rögglee i 2 raga!!!👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Nu öppna snart Bolage å vi ses där på bänken utanför mä fuckljummen Explorer...😇😇😇
Låt dä rinna lätt hel helgen rabbuslingar 🥳🥳🥳
Timrå IK i vått och torrt ALLTID ❤️❤️❤️
Mann få ALDRIG ge UPP förrens dä ä SLUT!!👍👍👍
ALLA TILL SYDKRAFT IMORGON 🙏💪👏🎉🎊🥳
HALLELUJA 🙏🙏🙏
Låst ämne